Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

ΕΝ.Α.Σ. Εργαζομένων Άλφα-Εμπορικής: Ενημέρωση μετά τη συνάντηση με την Διοίκηση

leave a comment »

Αθήνα 17.4.2014

Ανακοίνωση Νο. 15

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε εχθές 16.4.2014 η προγραμματισμένη συνάντηση με την Διοίκηση της Alpha Bank στην οποία συμμετείχαν μέλη των Προεδρείων του Συλλόγου μας και της ΟΤΟΕ. Την Διοίκηση της Τράπεζας εκπροσώπησαν ο Γενικός Διευθυντής κ. Φιλάρετος και η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού κα Κονιδάρη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι πρόσφατες αυθαίρετες και παράνομες περικοπές στο σύνολο των επιδομάτων των εργαζομένων της π. Εμπορικής που απορρέουν από την μη εφαρμογή της επιχειρησιακής σύμβασης εργασία και όχι μόνο.

Στην συνάντηση ο Σύλλογός μας εξέφρασε για μία ακόμη φορά την κατηγορηματική αντίθεσή του σε οποιαδήποτε μισθολογική και εργασιακή μείωση.

Τονίστηκε ιδιαίτερα από την πλευρά μας:

Η υποχρέωση του εργοδότη (ως καθολικός διάδοχος) να διατηρήσει αμετάβλητες τις αμοιβές προσωπικού, σεβόμενος συλλογικές συμβάσεις, διμερείς συμφωνίες και νομοθετικές ρυθμίσεις.
Ότι η μείωση των αμοιβών των εργαζομένων της π. Εμπορικής, εν ονόματι της «ισότιμης μεταχείρισης», αποτελεί ουσιαστικά πλήρη ισοπέδωση για τους περισσότερους γιατί στο νέο σχήμα στην πλειοψηφία τους είναι απλοί υπάλληλοι ή έχουν υποβαθμιστεί.
Το μέγεθος των μισθολογικών μειώσεων, όπως προτίθεται να τις εφαρμόσουν, αποτελούν για το σύνολο των εργαζομένων μία βίαιη και εξοντωτική μεταβολή στους οικογενειακούς τους προϋπολογισμούς.
Η διοίκηση παρέμεινε αμετακίνητη στις θέσεις της για εξάλειψη της εναπομείνασας έως τώρα διαφοράς, όπως αυτή αποτυπώθηκε στην μισθοδοσία του Απριλίου. Την διαφορά αυτή, η οποία στο τελευταίο εκκαθαριστικό χαρακτηρίστηκε ως «διαφορά αποδοχών» και που ήδη έχει περικοπή κατά 20%, η Διοίκηση προτίθεται να την εξαλείψει σταδιακά μέχρι το τέλος του 2014 η μόνη «παραχώρηση» που προτάθηκε από την εργοδοσία είναι η πιθανότητα διατήρησης στο τέλος του 2014 ενός ελάχιστου ποσού που και αυτό ακόμη θα βρίσκεται διαρκώς υπό αίρεση.
Παρά το γεγονός ότι και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν για συνέχιση του διαλόγου, είναι προφανές ότι οι θέσεις μας είναι διαμετρικά αντίθετες.

Ο Σύλλογός μας παραμένει αμετακίνητος στην διατυπωμένη θέση του για διατήρηση του ύψους των αποδοχών μας και την σταδιακή σύγκλιση «προς τα επάνω» όλων των εργαζομένων στην Alpha Bank. Την θέση αυτή θα την διεκδικήσουμε τόσο μέσα από την συμμετοχή μας στην διαδικασία διαπραγμάτευσης για την κατάρτιση της νέας επιχειρησιακής συμβάσης εργασίας (πρώτη συνάντηση 29.4.2014) όσο και με τις ήδη δρομολογημένες και εξαγγελθείσες νομικές μας ενέργειες.

Δυστυχώς, ο Σύλλογος Εργαζομένων Alpha Bank, εξακολουθώντας να λειτουργεί λειτουργεί ως φερέφωνο της Τράπεζας καλεί τους συναδέλφους να καθίσουν ήσυχοι αποδεχόμενοι στην ουσία την μισθολογική τους εξόντωση.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ζητούν από τους εργαζόμενους να διαχειριστούν εκείνοι την μισθολογική μας σφαγή χωρίς καμία αντίσταση από την πλευρά μας. Ενοχοποιούν και συκοφαντούν την αυτονόητη και με κάθε μέσο αντίδρασή μας στην ολοφάνερη πλέον επιδίωξη της Διοίκησης για οικονομική και εργασιακή ισοπέδωση. Εργοδοσία και εργοδοτικός συνδικαλισμός για άλλη μία φορά, χέρι – χέρι, προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποδυναμώσουν την συσπείρωση και τον αγώνα των εργαζομένων.

Ο αγώνα μέσα από τις τάξεις του Συλλόγου μας συνεχίζεται

Η ενεργός συμμετοχή όλων και του καθένα ξεχωριστά είναι προϋπόθεση για την τελική νίκη

Όλοι στον αγώνα – όλοι ενωμένοι

Όχι στο «σιωπητήριο» που κάποιοι καλούν τους εργαζόμενους !

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΤΡΟΤΑΣΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

Written by antiracistes

19 Απριλίου, 2014 στις 1:12 μμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: