Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

ΕΝ.Α.Σ. Εργαζομένων Άλφα-Εμπορικής: Ο Σύλλογός μας μοναδικό οχυρό αντίστασης

leave a comment »

Ο Σύλλογός μας μοναδικό οχυρό αντίστασης

Αθήνα, 15/4/2014

Ανακοίνωση Νο. 14

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η Διοίκηση τελικά προχώρησε στην μονομερή και εξοντωτική μείωση του μισθού μας όπως είχε εξαγγείλει. Επειδή σκοπός της Τράπεζας είναι η πλήρης μισθολογική αλλά και εργασιακή ισοπέδωσή μας, οι μειώσεις αφορούν στο σύνολο των νομίμων αποδοχών μας που περιλαμβάνουν το σύνολο σχεδόν των επιδομάτων.

Οι μειώσεις αυτές εκτός από προκλητικές και απαράδεκτες είναι και εξολοκλήρου παράνομες.

Με πρόσχημα την εξομοίωση, το σύνολο των εργαζομένων της πρ. Εμπορικής οδηγούνται στην οικονομική εξαθλίωση γιατί, συν τοις άλλοις, μετά τη συγχώνευση κανείς σχεδόν δεν έχει τοποθετηθεί σε ανάλογη θέση ευθύνης με αποτέλεσμα να εξομοιώνεται με το απόλυτο μηδέν.

Είναι φανερό ότι η Διοίκηση δεν τηρεί τις συμβατικές της υποχρεώσεις ως καθολικός διάδοχος. Αφού εκμεταλλεύτηκε την προίκα της Εμπορικής αποφάσισε να πετάξει τη νύφη (βλ. εργαζόμενοι) απ’ το παράθυρο…

Η ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ 4.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Ο Σύλλογός μας εκφράζοντας την καθολική αγανάκτηση του συνόλου των εργαζομένων, δεν θα δεχτεί σε καμία περίπτωση οποιαδήποτε μείωση μισθού και εργασιακή υποβάθμιση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενωτικού Αγωνιστικού Συλλόγου σε σημερινή συνεδρίαση του Προεδρείου του, με τη συμβολή του νομικού του επιτελείου, αποφάσισε την μη αποδοχή των μειώσεων. Αποφάσισε επίσης την έναρξη ενός νέου κύκλου συνδικαλιστικών και νομικών διεκδικήσεων, όπου με την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων που βλέπουν τη ζωή τους να καταστρέφεται «με δόσεις» , θα υπερασπιστεί το σύνολο των κατακτήσεών μας μέχρι την τελική δικαίωση.

Άμεσα θα προχωρήσουμε σε σχεδιασμένες νομικές ενέργειες και με την απαραίτητη συμμετοχή όλων όσων θίγονται, θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα ένδικα μέσα. Παράλληλα θα εντείνουμε σε αγωνιστική κατεύθυνση τη δράση μας με κινητοποιήσεις και συντονισμένες ενέργειες οι οποίες θα καθοριστούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Η ηγεσία του Συλλόγου Προσωπικού Alpha Bank, εν είδη Γραφείου Τύπου της Τράπεζας , εξακολουθεί να συμβουλεύει τους εργαζόμενους να καθίσουν ήσυχοι και να αποδεχθούν τη μοίρα τους. Έχοντας εναρμονιστεί πλήρως με την κεντρική επιλογή της Διοίκησης για πλήρη ισοπέδωση των αποδοχών μας, προσπαθεί να τορπιλίσει τη συσπείρωση των εργαζομένων γύρω από το Σύλλογό μας εξαλείφοντας έτσι τον μοναδικό αυτή τη στιγμή κίνδυνο για τα σχέδια της εργοδοσίας.

Συνάδελφοι, μην επιτρέψετε στην εργοδοσία και στον εργοδοτικό συνδικαλισμό να μετατρέψει την δίκαιη οργή και αγανάκτηση που μας διακατέχει όλους σε ηττοπάθεια, παραίτηση και αποχή από τον αγώνα ζωής που αυτή τη στιγμή καλούμαστε όλοι να δώσουμε.

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Ο Σύλλογός μας αποτελεί το μοναδικό οχυρό αντίστασης, ικανό να ανατρέψει τα σχέδια της Διοίκησης.

Με την προσωπική μας συμμετοχή δυναμώνουμε τις συνδικαλιστικές και νομικές δράσεις του Συλλόγου οι οποίες θα ακολουθήσουν.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΤΡΟΤΑΣΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

Written by antiracistes

19 Απριλίου, 2014 στις 1:02 μμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s