Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

ΠΑΙΔΙΑ ενός ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ; ΕΝ.Α.Σ. Εργαζομένων Άλφα-Εμπορικής

leave a comment »

Αθήνα, 30/5/2014

Ανακοίνωση Νο. 23

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι.

Στο ενημερωτικό σημείωμα της ALPHA BANK αρ. 22, με θέμα τις παιδικές κατασκηνώσεις έτους 2014, με έκπληξή διαπιστώνουμε ότι η Τράπεζα μετά την νόμιμη διεκδίκησή μας για την εφαρμογή της ΣΣΕ 2006 – 2007 την οποία μέχρι σήμερα δεν εφάρμοζε, απαντάει με μια νέα πρόκληση, προσβάλλοντας όχι μόνο τη νοημοσύνη μας αλλά κάθε αίσθημα δικαίου και κοινωνικής ευαισθησίας για την οποία δήθεν κόπτεται.

Η Τράπεζα συρόμενη από την πρόσφατη ανακοίνωσή μας, όπου ζητάμε την συνέχιση της εφαρμογής της ΣΣΕ καταγγέλλοντας παράλληλα την προσπάθεια μεταβίβασης του κόστους στις πλάτες των εργαζομένων (σε βάρος της υγείας μας μέσω του ΤΑΥΤΕΚΩ), αναγκάζεται να εφαρμόσει τη ΣΣΕ και πάλι όμως παρανομώντας.

Είναι σαφές ότι μπροστά στην ανάγκη να συμμορφωθεί, λειτουργεί εν δυνάμει με «εκδικητική» διάθεση απέναντι στους εργαζόμενους της πρώην ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ, χρησιμοποιώντας ακόμη και τις ανάγκες των παιδιών μας.
Προτείνει λοιπόν μόνον πέντε (5)! κατασκηνώσεις σε όλη την Ελλάδα, τη στιγμή που σε προηγούμενη εγκύκλιο της προς τους εργαζόμενους της υπόλοιπης ALPHA BANK λίγες μέρες νωρίτερα προτείνει σαράντα πέντε (45)! Τα σχόλια δικά σας!!!
Δεν προτείνει καμία κατασκήνωση στο νομό Αττικής, τη στιγμή που φρόντισε για λόγους κόστους και όχι μόνον να μη συνεχίσει τη λειτουργία της κατασκήνωσης της Βαρυμπόμπης την οποία βρήκε έτοιμη. Τα παιδιά που οι γονείς τους εργάζονται στο νομό Αττικής σύμφωνα με τις προτάσεις της Τράπεζας σε ποια κατασκήνωση θα συμμετάσχουν;
Περιορίζει αυθαίρετα τη συμμετοχή των παιδιών, περιλαμβάνοντας μόνο όσα είναι ασφαλισμένα στο ΤΑΥΤΕΚΩ αποκλείοντας τα υπόλοιπα παιδιά συναδέλφων μας που για κάποιο λόγο είναι ασφαλισμένα σε άλλο φορέα!!!
Είναι φανερό ότι όλοι αυτοί οι περιοριστικοί παράγοντες, καθιστούν (μαζί με τη πίεση του χρόνου), από δύσκολη έως αδύνατη την εξυπηρέτηση των συναδέλφων.

Έτσι δυστυχώς αντιλαμβάνεται η διοίκηση της Τράπεζας την υποχρέωσή της να εφαρμόζει θεσμούς και συμβάσεις. Με «κουτοπονηριές» και εμπόδια προσπαθεί να αποποιηθεί των συμβατικών ευθυνών της.

Με περισσή υποκρισία, στα αγωνιώδη τηλεφωνήματα των συναδέλφων δίνεται ήδη η απάντηση, ότι αν δεν είχε ανακινήσει το θέμα ο Σύλλογός μας όλα θα ήταν τακτοποιημένα!

Αιδώς Αργείοι!!!
Σταματήστε επιτέλους να απεργάζεστε σχέδια που προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας.
Σταματήστε συνεπικουρούμενοι από τον εργοδοτικό σας βραχίονα στο συνδικαλισμό να λειτουργείτε σαν μόνιμο εμπόδιο στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων.

Απαιτούμε
Να εφαρμοστεί πλήρως και χωρίς διακρίσεις η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Το θέμα πρέπει να λυθεί άμεσα.
Τα παιδιά πρέπει να συμμετάσχουν και φέτος στην ίδια κατασκήνωση που πήγαν και τη προηγούμενη χρονιά με ευθύνη των γονιών τους και το κόστος να καλυφθεί από τη Τράπεζα με τη προσκόμιση των παραστατικών.
Ακόμη και παιδαγωγικοί λόγοι επιβάλλουν τη συμμετοχή του παιδιού εκεί που θέλει το ίδιο και οι γονείς του, εκεί που έχει συνηθίσει, εκεί που έχει εμπιστοσύνη, εκεί που έχει φίλους και όχι εκεί που κάποιοι το στέλνουν με το ζόρι για να εξοικονομήσουν λίγα ευρώ.
Εκπληρώστε επιτέλους το θεσμικό σας ρόλο και σταματήστε να χρησιμοποιείτε ακόμη και τα παιδιά μας για να μας απαξιώσετε περεταίρω.
Συνεχίζουμε
Με κάθε συνδικαλιστικό και θεσμικό μέσο τη νόμιμη διεκδίκησή μας.
Καλούμε τη Τράπεζα να συμμορφωθεί άμεσα.
Τα παιδιά των εργαζομένων της πρώην ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ δεν είναι παιδιά β΄ κατηγορίας και δεν θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθούν ως μέσο πίεσης.
Ο Αγώνας μας θα δικαιωθεί παρά τις όποιες μεθοδεύσεις.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιώργος Κωνσταντινόπουλος Σπύρος Μητροτάσιος

Ευπόλιδος 8, 105 51 Αθήνα
Τηλ.: 210-3245739, 3245679, 3240242, 3240086
Fax.: 210-3240407 – Εσωτ. τηλ.: 84130, 84440, 84445
Email: info@enas.net.gr

Written by antiracistes

31 Μαΐου, 2014 στις 8:28 πμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: