Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΟDATA ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΝΟ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ

leave a comment »

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΟDATA
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΝΟ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ
27/03/2015
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015 και ώρα 12:30 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης κο Πάνο Σκουρλέτη.
Θέσαμε εξ αρχής τον στρεβλό τρόπο ένταξης των εργαζομένων της Εθνοdata στην Εθνική Τράπεζα. Τονίσαμε ότι το σωματείο μας δεν αποδέχεται το καθεστώς των ειδικών συνεργατών με το οποίο η ΕΤΕ αποφάσισε να μας εντάξει καθώς και την οχτάμηνη καθυστέρηση . Οι προσλήψεις ειδικών συνεργατών μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους/ες γιατί αντιστρατεύονται τις συλλογικές συμβάσεις και αποτελούν τρόπο πρόσληψης ημετέρων . Η ένταξη του προσωπικού της Εθνοdata άμεσα στις συλλογικές συμβάσεις και τον Κανονισμό Εργασίας της ΕΤΕ αποτελεί για το σωματείο μας πρωτεύον ζήτημα και βρίσκει σύμφωνους τόσο το αντιπροσωπευτικό σωματείο της Εθνικής Τράπεζας (ΣΥΕΤΕ) όσο και την νέα κυβερνητική πολιτική στα εργασιακά.
Για την πραγματοποίηση των διαπραγματεύσεων και με αίτημα την διαφάνεια και την αξιοκρατία αναφέραμε ότι χρειαζόμαστε οπωσδήποτε τα στοιχεία των εργαζομένων. Δεν μπορούμε να προασπίσουμε αποτελεσματικά τα συμφέροντα των μελών μας ως σωματείο, αν δεν γνωρίζουμε τα στοιχεία που είναι αποφασιστικά για την ορθή ένταξή μας. Αναφερθήκαμε και στην μέχρι σήμερα αναπάντητη επιστολή, που στείλαμε στις Διοικήσεις της ΕΤΕ και της Εθνοdata και με την οποία ζητούσαμε γραπτές διευκρινήσεις για το εργασιακό καθεστώς που θα ισχύσει για εμάς μετά την 01/04/2015 όσον αφορά στο ωράριο, τις άδειες και τα υπόλοιπα κεκτημένα που παρέχονται από την κλαδική σύμβαση της ΟΤΟΕ .
Ζητήσαμε σε περίπτωση αδιεξόδου της διαπραγμάτευσης από τον Υπουργό Εργασίας την σύγκλιση τριμερούς συνάντησης μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών και του Υπουργείου με σκοπό την επίλυση του. Τέλος ενημερώσαμε για τους τρόπους με τους οποίους η Εθνική Τράπεζα ενώ μειώνει τα λειτουργικά της έξοδα με την περικοπή μισθών από την άλλη αποτελεί χώρο πλουτισμού ολίγων και εκλεκτών ημετέρων μέσω των υψηλών μισθών των ειδικών συνεργατών/δων, των εξόδων πελατείας, των πολυτελών αυτοκινήτων, των εταιρειών που αναλαμβάνουν εργολαβίες και φυσικά την ενοικίαση προσωπικού. Ζητήσαμε την κατάργηση του καθεστώτος της ενοικίασης στις τράπεζες από τον Υπουργό Εργασίας με διασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων.
Από την πλευρά του ο Υπουργός Εργασίας , δέχτηκε να μεταφέρει στην νέα Διοίκηση της ΕΤΕ την προσήλωση του στις συλλογικές συμβάσεις άμεσα, χωρίς χρονοτριβή όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα της ένταξής μας. Αποδέχτηκε την σύγκλιση τριμερούς συνάντησης σε περίπτωση ανυπέρβλητων προβλημάτων. Όσον αφορά στο καθεστώς της ενοικίασης μας διαβεβαίωσε είναι στα σχέδια του υπουργείου η αντιμετώπιση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Τέλος δεσμεύτηκε να είμαστε σε επαφή και να μας ενημερώσει για τις κινήσεις που θα γίνουν εκ μέρους του Υπουργείου Εργασίας για το θέμα μας.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η ένταξη μας στην δύναμη της ΕΤΕ σύμφωνα με την διοίκηση πρέπει να γίνει από 1/4/15 . Ο τρόπος και ο χρόνος ένταξης που εμείς σύμφωνα με τους νόμους ζητάμε, θα επικαιροποιηθεί κατά την 4ωρη στάση εργασίας και την Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο Γέρακα στις 02/04/2015 . Να είμαστε όλοι και όλες εκεί .
Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εθνοdata

Written by antiracistes

27 Μαρτίου, 2015 στις 1:46 μμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: