Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

ΕΝ.Α.Σ. Εργαζομένων Alpha Bank – Εμπορικής- «Όποιος δεν θέλει ν’ απαντήσει…»

with one comment

Αθήνα, 8 Απριλίου 2015

Ανακοίνωση Νο. 52

Σε όλα τα επίπεδα του δημοσίου διαλόγου, είναι πασίγνωστο ότι όποιος δεν θέλει να απαντήσει σε ένα ερώτημα -που του τίθεται ευθέως και δημόσια- κάνει δυο πράγματα:

α) πετάει την μπάλα στην εξέδρα
β) με περισσή υποκρισία οξύνει τον διάλογο, ψεύδεται και υβρίζει για να αποπρο-σανατολίσει την συζήτηση.

Στην Ανακοίνωση Νο 51 του Ενωτικού Αγωνιστικού Συλλόγου Εργαζομένων Alpha Bank-Εμπορικής παραθέσαμε αυτούσιο απόσπασμα από την ομιλία του Προέδρου του Συλλόγου Προσωπικού Alpha Bank Τ. Γκιάτη στην Γενική Συνέλευση την 28/2/2015.

Σ’ αυτήν την τοποθέτησή του ο δήθεν θεματοφύλακας των συμφερόντων των εργαζομένων, απαλλάσσει την Τράπεζα από την υποχρέωση που προκύπτει από το ν. 3371 να καταβάλλει στο ΕΤΑΤ το κόστος της εθελούσιας εξόδου.

Είμαστε υποχρεωμένοι να τονίσουμε ότι αυτό γίνεται την ώρα που η Διοίκηση του ΕΤΑΤ, η ίδια η Τράπεζα και ο αρμόδιος Υπουργός έχουν επανειλημμένα τονίσει ότι η Τράπεζα οφείλει να καταβάλλει το κόστος της εθελουσίας εφαρμόζοντας την νομοθεσία.

Δημοσιοποιήσαμε αυτήν την ακατανόητη τοποθέτηση, ελπίζοντας ότι θα υπάρχει «επανατοποθέτηση» ή έστω «ανασκευή» αυτής της αντεργατικής θέσης.

Αντί αυτού βλέπουμε έκπληκτοι όχι μόνο να μην υπάρχει καμία απάντηση, αλλά ούτε καν αναφορά πάνω σε ένα τόσο σημαντικό θέμα από τον Σύλλογο Προσωπικού Alpha Bank.

Αντίθετα στην Ανακοίνωση Νο 71 επιχειρείται ο απόλυτος αποπροσανατολισμός από τους συντάκτες της που δεν κρύβουν την χαρά τους για την διαρκή επίθεση που δέχεται ο Σύλλογός μας από την εργοδοσία.

Με λεκτικές ακροβασίες και κατηγορίες για τον Σύλλογό μας αφενός και κρυπτόμενοι πίσω από την γενική συζήτηση για το ασφαλιστικό αφετέρου προσπαθούν να αποφύγουν την ευθεία απάντηση.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Παρακαλούμε ξαναδιαβάστε προσεκτικά τις δυο Ανακοινώσεις, την Νο 51 του ΕΝ.Α.Σ. και την Νο 71 του Συλλόγου Προσωπικού, γιατί προκύπτει αβίαστα ότι:

α) ο Πρόεδρος του εργοδοτικού Συλλόγου προσπαθεί να απαλλάξει παράνομα την Τράπεζα από τις συμβατικές της υποχρεώσεις κρυπτόμενος πίσω από την συνολική συζήτηση για το μέλλον του ΕΤΑΤ. Ενώ κρούει (και δικαίως) τον κώδωνα του κινδύνου για την δυνατότητα βιωσιμότητας του ΕΤΑΤ, την ίδια στιγμή του στερεί την δυνατότητα να έχει τους πόρους που ο νόμος επιβάλλει να καταβάλλει η Τράπεζα. Από την μια μεριά ανησυχεί για το μέλλον του ΕΤΑΤ και από την άλλη του στερεί τα νόμιμα έσοδά του! Και όλο αυτό προσπαθεί να το κρύψει πίσω από την γενική συζήτηση στα πλαίσια της ΟΤΟΕ.

β) συνεχίζοντας την συνεργασία του με την εργοδοσία, επιβεβαιώνει (γιατί ούτε να κρυφτεί δεν μπορεί) ότι ο Σύλλογός μας δέχεται για άλλη μια φορά επίθεση από την εργοδοσία ακριβώς γιατί διεκδικεί ασυμβίβαστα την καταβολή των οφειλομένων από την Τράπεζα.

Δυστυχώς το θέμα είναι πολύ μεγάλο για να τελειώσει με μια Ανακοίνωση που κρύβει προθέσεις και αποπροσανατολίζει τους εργαζόμενους.

Το ερώτημα προς τον Σύλλογο Προσωπικού είναι αμείλικτο και πρέπει να απαντηθεί: θα διεκδικήσετε τα οφειλόμενα από την Τράπεζα με βάση το ν. 3371 που είναι απαραίτητα για τη βιωσιμότητα του ΕΤΑΤ, ή θα συνεχίσετε τον «αγώνα» σας για να απαλλαγεί η Τράπεζα και να ναυαγήσει μια ώρα νωρίτερα το ΕΤΑΤ;

Ο Ενωτικός Αγωνιστικός Σύλλογος Εργαζομένων Alpha Bank-Εμπορικής συνεχίζει ασυμβίβαστα και με το όποιο κόστος τον αγώνα του για την διεκδίκηση των οφειλομένων και την εφαρμογή της νομοθεσίας.

Διευκρινίζουμε για μια ακόμη φορά ότι πρώτα απ’ όλα διεκδικούμε την καταβολή των οφειλομένων από την Τράπεζα. Όποια και να είναι η κατάληξη της συνολικής συζήτησης για το μέλλον του ΕΤΑΤ μέσα από τις πρωτοβουλίες της ΟΤΟΕ και το διάλογο με τον αρμόδιο Υπουργό, η συνέχεια της ύπαρξης του ΕΤΑΤ απαιτεί την καταβολή των οφειλομένων.

Από εκεί ξεκινάμε και συνεχίζουμε για να προστατεύσουμε με κάθε μέσο την βιωσιμότητα του ΕΤΑΤ, ώστε και ο τελευταίος συνάδελφος να πάρει την σύνταξη που του αναλογεί βάσει του καταστατικού μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την εφαρμογή των νόμων και αναμένουμε ουσιαστικές απαντήσεις από αυτούς που δοξάζονται κρυπτόμενοι πίσω από επικοινωνιακά παιχνίδια.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΤΡΟΤΑΣΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

Written by antiracistes

9 Απριλίου, 2015 στις 1:15 μμ

Ένα Σχόλιο

Subscribe to comments with RSS.

  1. Reblogged this on Oxtapus *blueAction.

    oxtapus

    9 Απριλίου, 2015 at 1:52 μμ


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: