Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

Με ψηφοδέλτιο 50 υποψηφίων κατεβαίνει στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην ΕΣΗΕΑ η «Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος».

leave a comment »

* Ανοίγουμε την ΕΡΤ στην κοινωνία. * Αγωνιζόμαστε για τη δημόσια, ανεξάρτητη και πολυφωνική ραδιοτηλεόραση. * Αντιστεκόμαστε στις «γαλέρες» των ΜΜΕ, καταγγέλλουμε τους διαπλεκόμενους μιντιάρχες. * Ενωμένοι απέναντι στις απολύσεις, υπερασπιζόμαστε κάθε θέση εργασίας. * Υπερασπίζουμε τα ασφαλιστικά ταμεία και αγωνιζόμαστε για την επιστροφή αποθεματικών με το PSI. * Ανοίγουμε την Ένωση στους νέους συναδέλφους. * Απαιτούμε οι εργαζόμενοι σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες να ασφαλίζονται στο ΕΤΑΠ – ΜΜΕ. * Στηρίζουμε τους άνεργους και τους συνταξιούχους. * Προασπίζουμε την ελευθερία του Τύπου και το κοινωνικό αγαθό της ενημέρωσης, ενισχύουμε συνεταιριστικές πρωτοβουλίες στα ΜΜΕ. * Αγωνιζόμαστε για αποκατάσταση της κλονισμένης αξιοπρέπειας των δημοσιογράφων. * Δεν αφήνουμε κανέναν συνάδελφο μόνο.

Ο επικεφαλής της παράταξης Σταμάτης Νικολόπουλος δίνει το στίγμα της «Συσπείρωσης»: «Τα τελευταία χρόνια των Μνημονίων δεν είχαμε μόνο την τρομακτική ανεργία στον κλάδο ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, ζήσαμε μια μεθοδευμένη προσπάθεια χειραγώγησης των δημοσιογράφων από τους μιντιάρχες. Αυτό έγινε με κάθε μέσο που διαθέτει η εργοδοσία και κυρίως με την απομάκρυνση από την εργασία: απολύσεις, εθελούσιες κ.λπ. Η αντίδραση της διοίκησης της ΕΣΗΕΑ σ’ αυτή την καταστροφή ήταν επικίνδυνα αφελής. Χωρίς συμβάσεις και με την εργοδοτική αυθαιρεσία στο ζενίθ, περιορίστηκε στον ρόλο ενός αμήχανου και ανήμπορου μεσολαβητή ανάμεσα στους θύτες και στα θύματα, μπερδεύοντας την αλληλεγγύη με φιλανθρωπία δεξιάς κοπής. Η αποκορύφωση της παρέμβασης στην ενημέρωση του λαού από τη διαπλοκή κυβερνήσεων και μιντιαρχών έγινε με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Αυτό ίσως και να ήταν το μεγάλο λάθος τους, καθώς η μαχητική αντίδραση των συναδέλφων και η αλληλεγγύη του λαού ανέδειξαν το ζήτημα της ενημέρωσης σε πρώτο πολιτικό ζήτημα. Σήμερα, η επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είναι μόνο το πρώτο βήμα. Οι συνάδελφοι που επιστρέφουν πρέπει να οικοδομήσουν τη δημόσια ανεξάρτητη, πολυφωνική και ανοιχτή στην κοινωνία ΕΡΤ και πρέπει να έχουν στο πλευρό τους το σωματείο τους. Στις εκλογές για το νέο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ το αίτημα είναι ένα: επιλέγουμε συνδικάτο που θα αγωνίζεται για τους απλήρωτους, τους ανέργους και τους χαμένους στις μιντιακές γαλέρες. Συνδικάτο που θα πετύχει συμβάσεις και θα σώσει τα ασφαλιστικά ταμεία».

* Πάρτι της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος την Τρίτη 2 Ιουνίου ώρα 21.00 στο μπαρ Distillery, στο αδιέξοδο της Βαλαωρίτου.

Το ψηφοδέλτιο της «Συσπείρωσης»

Με ψηφοδέλτιο 50 υποψηφίων κατεβαίνει στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην ΕΣΗΕΑ η «Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος». Οι εκλογές, και για τα άλλα όργανα της ΕΣΗΕΑ, γίνονται την ερχόμενη εβδομάδα, 3 και 4 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής, υποψήφιοι είναι: Γιώργος Αλλαμανής, Γιώργος Ανανδρανιστάκης, Μάκης Ανδρονόπουλος, Θανάσης Αργυράκης, Βαγγέλης Γαροφάλου, Λασκαρίνα Γερασίμου, Γεωργία Δάμα, Παναγιώτης Δρίβας, Αναστάσιος Επιτρόπου, Ανδρέας Ζεμπίλας, Κυριάκος Ζηλάκος, Βικτωρία Καβουριάρη, Κατέ Καζάντη, Κώστας Καρίκης, Πέτρος Κατσάκος, Χρυσούλα Κατσαρού, Λάζαρος Κοκόσης, Μαρία Κονταξή, Δήμητρα Κουντή, Γιώργος Κυρίτσης, Φωτεινή Λαμπρίδη, Γιάννης Μαμουζέλος, Κώστας Μανιμανάκης, Δήμητρα Μανιφάβα, Ανδρέας Μαραθιάς, Γιώργος Μελιγγώνης, Νίκος Μερτζάνης, Στρατής Μπουρνάζος, Δημήτρης Νικολακόπουλος, Σταμάτης Νικολόπουλος, Βασίλης Ντίνος (του Ιωάννη), Γιάννης Παπαδάτος, Παναγιώτης Παπαδόπουλος (του Κων/νου), Γιώργος Παπαζαχαρίου, Ανδρέας Πετρόπουλος, Ανδρέας Ροδίτης, Άννα Ελεάνα Ροζάκη, Τζώρτζης Ρούσσος, Ζαχαρίας Ρουστάνης, Νίκος Σερβετάς, Γεράσιμος Τρύφωνας, Πέτρος Τσαγκάρης, Χρήστος Τσατσαρώνης, Γιώργος Φλωράτος, Σόνια Χαϊμαντά, Χρήστος Χαραλαμπόπουλος, Αθανάσιος Χατζητσάκος, Βαγγέλης Χερουβείμ, Αστέρω Χριστοδουλίδου, Δημήτρης Χρυσικόπουλος.

* Για την Εξελεγκτική Επιτροπή η «Συσπείρωση» προτείνει τη Σοφία Δέδε και τον Τάσο Κατσαρό. Για το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο προτείνονται η Δέσποινα Μακρινού και ο Γιώργος Μέρμηγκας, ενώ για το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό η Βέρα Δαμόφλη και η Μιμή Τουφεξή.

Στηρίζουν τη «Συσπείρωση»

Μέσα στο δραματικό περιβάλλον που ζουν σήμερα, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, όλοι οι ενεργοί και συνταξιούχοι δημοσιογράφοι, οι εκλογές της ΕΣΗΕΑ, της 3ης και 4ης Ιουνίου για την ανάδειξη των νέων οργάνων έχουν αποκλειστικά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:

* Οι δημοσιογράφοι ζουν και εργάζονται σε συνθήκες γαλέρας και με τον εφιάλτη της ανασφάλειας.

* Οι άνεργοι υποσιτίζονται, χωρίς ελπίδα για άμεση επαναπρόσληψή τους.

* Οι συνταξιούχοι, με «κουτσουρεμένες» συντάξεις, παλεύουν για να ζήσουν και ν’ αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υγείας τους.

* Τα ασφαλιστικά ταμεία μας, με λεηλατημένα τα αποθεματικά τους, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας και επιβίωσης.

* Οι εργαζόμενοι στο Διαδίκτυο, με εξευτελιστικούς μισθούς και «μπλοκάκια», παραμένουν απροστάτευτοι και ανασφάλιστοι.

* Ο Κώδικας Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας καταπατάται ασύστολα, με αντιδημοσιογραφικές πιέσεις και εκβιασμούς στους δημοσιογράφους από εκδότες.

Απ’ αυτές τις κάλπες πρέπει να αναδειχθεί ένα νέο μαχητικό και κυρίως αποτελεσματικό Διοικητικό Συμβούλιο, για να αγωνιστεί αμέσως για σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, επαναπρόσληψη και αποτελεσματική ανακούφιση των ανέργων, επιστροφή των λεηλατημένων αποθεματικών των ταμείων μας και υπεράσπιση της αυτονομίας τους, επέκταση του αγγελιοσήμου στο Διαδίκτυο, όπως έχουν δεσμευθεί οι αρμόδιοι υπουργοί, και αποκατάσταση της κλονισμένης δημοσιογραφικής αξιοπρέπειας.

Σ’ αυτόν τον αγώνα πιστεύουμε ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσουν οι νέοι υποψήφιοι της «Συσπείρωσης Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος» και προτείνουμε την υπερψήφισή τους.

Αθανασίου Νάσος, βουλευτής, πρώην μέλος Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ. Βαρεμένος Γιώργος,βουλευτής. Γιουκάκης Γιώργος, αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ. Δουκίδου Λένα, πρώην μέλος Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ. Καββαδία Αννέτα, βουλευτής. Κιάος Νίκος, πρώην πρόεδρος ΕΣΗΕΑ – ΕΔΟΕΑΠ.Μανωλάκος Αριστείδης, πρώην πρόεδρος ΕΣΗΕΑ. Μπουκάλας Παντελής, πρώην μέλος Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ. Μουλόπουλος Βασίλης, πρώην πρόεδρος ΠΟΕΣΥ και πρώην βουλευτής.Νταβανέλλος Αντώνης, πρώην γ.γ. ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ. Πετραλιά Φανή, πρώην αντιπρόεδρος ΕΣΗΕΑ. Σαββίδης Γιώργος, γ.γ. ΠΟΕΣΥ – πρόεδρος 2011 – 2014.Τσουπαρόπουλος Κώστας, πρώην πρόεδρος ΕΤΑΜ – ΜΜΕ. Φίλης Νίκος, βουλευτής – πρώην μέλος Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ

– See more at: http://left.gr/news/esiea-ton-dimosiografon-oi-theseis-tis-syspeirosis-dimosiografon-doyreios-typos#sthash.cZDdatuG.dpuf

Advertisements

Written by antiracistes

Ιουνίου 3, 2015 στις 7:04 πμ

Αναρτήθηκε στις Αναδημοσιεύσεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: