Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

ΤΟ ΟΧΙ ΤΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ – ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 30.6.2015

leave a comment »

sadas-pea

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 30.6.2015
ΤΟ ΟΧΙ ΤΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ
Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, ο Ελληνικός λαός καλείται να απαντήσει σε ένα σαφές ερώτημα. Το ερώτημα είναι ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην πρόταση του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ, όπως διατυπώθηκε την Πέμπτη, 25.6.2015.
1. Η πρόταση αυτή των δανειστών που δόθηκε ως τελεσίγραφο , περιέχει όλα όσα παλεύουμε να ανατρέψουμε τα τελευταία χρόνια. Ζητάει να αποδεχτούμε και πολύ χειρότερα. Μεταξύ άλλων, απαιτεί:
• Να περικοπούν κατά €900 εκατομμύρια € οι δαπάνες για την κοινωνική πρόνοια • Να εφαρμοστούν πλήρως οι μνημονιακοί νόμοι που καταστρέφουν τη δημόσια ασφάλιση, να υπονομευτούν οι κοινωνικοί της πόροι, να εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που καταστρέφει τα επικουρικά ταμεία, να παγώσουν μειωμένες οι συντάξεις ως το 2021 • Να εξαπολυθούν ομαδικές απολύσεις, με εξόντωση των μισθωτών, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα με την απαγόρευση των συλλογικών συμβάσεων, αλλά και των αυτοαπασχολούμενων, με την κατάργηση ελάχιστων αμοιβών για υπηρεσίες δημοσίου συμφέροντος. • Να μειωθεί η ελάχιστη προστασία των καταθετών • Να επιβληθεί προκαταβολή φόρου 100% στις εταιρίες και τους ελεύθερους επαγγελματίες • Να διατηρηθούν φοροαπαλλαγές των εχόντων οι εισφοροαπαλλαγές των εργοδοτών.
2. Από το πρωί της Δευτέρας έχει ξεκινήσει ένα κλίμα πολύπλευρης τρομοκράτησης των ψηφοφόρων, από τους δανειστές, τους εγχώριους υποστηρικτές τους, τα ΜΜΕ και τις τράπεζες. Σημαντικός αριθμός εργοδοτών στηρίζουν το «ΝΑΙ», με αναστολή έργων, μείωση της παραγωγής, απειλούν με κλείσιμο των εταιριών (lock out) και υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους. Απειλούν ότι οι εταιρείες τους δεν θα ανοίξουν από Δευτέρα αν υπερψηφιστεί το «ΟΧΙ»!
Αυτές τις μέρες γινόμαστε επίσης μάρτυρες ενεργειών από ντόπιους και ξένους εκπροσώπους των δανειστών, με στόχο να αμφισβητηθεί το δικαίωμα ενός λαού να αποφασίζει για τις τύχες του.
Καταγγέλλουμε τις πρακτικές αυτές. Απέναντι στην επερχόμενη κλιμάκωση της τρομοκρατίας τις επόμενες ημέρες, καλούμε τους συναδέλφους να σπάσουν τον φόβο!
Οι αρχιτέκτονες, με την κριτική, τις προτάσεις και τις κινητοποιήσεις μας, επανειλημμένα αντισταθήκαμε, αντιστεκόμαστε και θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε, στην νεοφιλελεύθερη, μνημονιακή, καταστροφική επέλαση, από όπου και αν προέρχεται.
Το ΔΣ του Τμήματος Αττικής ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ, που εκπροσωπεί τους μισούς αρχιτέκτονες της χώρας:
1. Θεωρεί ότι η πρόταση της 25/6 των δανειστών, μόνον στόχο έχει την παραπέρα την καταστροφή της Ελληνικής κοινωνίας και των αρχιτεκτόνων, αλλά και τον παραδειγματισμό και την τρομοκράτηση των λαών της Ευρώπης και του υπόλοιπου πλανήτη. Με όρους παράνομης και αντισυνταγματικής υπερχρέωσης, βάλλει κατά των εργαζόμενων, της οικονομίας, του πολιτισμού και της δημοκρατίας. Με όρους ασύδοτης κερδοσκοπίας, βάλλει κατά του δημόσιου συμφέροντος, με στόχο την απρόσκοπτη υφαρπαγή του δημόσιου και του ιδιωτικού πλούτου των λαϊκών στρωμάτων. Οδηγεί με βεβαιότητα στην ατέρμονα φτώχεια, την ανεργία και την ύφεση.
2. Καλεί τους/τις συναδέλφους, μαζί με τον Ελληνικό λαό, να προσέλθουν την Κυριακή μαζικά στις κάλπες, να αποφασίσουν δημοκρατικά για την τύχη τους!
Μέσα στις βαθιές μας παραδόσεις για αντίσταση, δημοκρατία, αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια, το βροντερό ΟΧΙ του Ελληνικού λαού, αποτελεί την ελπίδα για τους λαούς όλης της Ευρώπης, για τους λαούς όλου του κόσμου.

Written by antiracistes

3 Ιουλίου, 2015 στις 10:17 πμ

Αναρτήθηκε στις Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: