Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

Κοκα Κολα Τρία Έψιλον: Τριμερής συνάντηση εταιρείας, εργαζομένων και Υπουργείου

leave a comment »

coca_cola_large1

Με πρωτοβουλία του Υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση ανάμεσα στην διοίκηση της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ Τρία Έψιλον, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών και τον Υπουργό, την Τρίτη 24 Νοεμβρίου, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για τερματισμό των εργασιών της στον Βόλο, και την συγχώνευση τους στην νέα μονάδα στο Σχηματάρι Βοιωτίας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών σε ανακοίνωση της τονίζει: «Κέρκυρα, Μεσολόγγι, Ρόδος, Πάτρα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και τώρα ο Βόλος. Ποιο θα είναι άραγε το επόμενο εργοστάσιο που θα επενδύσει-κλείσει η Coca Cola; Επένδυση στην Πάτρα – ΚΛΕΙΣΤΟΝ, επένδυση στη Θεσσαλονίκη – ΚΛΕΙΣΤΟΝ, επένδυση στο Βόλο – ΚΛΕΙΣΤΟΝ, επένδυση στο Σχηματάρι………..».

«Η πολυεθνική Coca Cola μετά και την αιφνιδιαστική ανακοίνωση για το «κλείσιμο» του εργοστασίου του Βόλου, δίνει ρεσιτάλ υποκρισίας με τις ανακοινώσεις της στα Μ.Μ.Ε., προσπαθώ-ντας να εξαπατήσει το καταναλωτικό κοινό της χώρας μας και να αποπροσανατολίσει τους Έλληνες πολίτες από την αντι……..αναπτυξιακή και εχθρική προς την εθνική οικονομία πολιτική της» σημειώνει στην ανακοίνωση της η Ομοσπονδία.

«Κλιμάκιο στελεχών της Π.Ο.Ε.Ε.Π. με επικεφαλής τον Πρόεδρο Γιάννη Φραγγίδη βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των απεργών συναδέλφων, προχωρώντας μάλιστα σε συμβολική κατάληψη του εργοστασίου του Βόλου. Στηρίζει το αίτημά τους για παραμονή του εργοστασίου του Βόλο, συμμερίζεται την αγωνία του λαού της Μαγνησίας για το νέο κύκλο ύφεσης που πυροδοτεί στην τοπική οικονομία το κλείσιμο του ενός ακόμη εργοστασίου, επισημαίνει την αύξηση της ανεργίας στην ήδη χειμαζόμενη από έλλειψη θέσεων εργασίας ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και δηλώνει ότι στηρίξει και υποστηρίξει τους απεργούς σε όλες τους τις αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις ή οποιαδήποτε άλλη μορφή αγώνα επιλέξουν, που έχουν ως μοναδικό στόχο την λειτουργία του εργοστασίου» σημειώνει η ανακοίνωση.

«Ο αγώνας των συναδέλφων τους στην Θεσσαλονίκη, που καλούν όλο τον Ελληνικό λαό να μετέχει στο ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ των προϊόντων της πολυεθνικής, μαζί με τον δικό τους αγώνα, θα γίνει φραγμός στα νοσηρά σχέδια των golden boys της πολυεθνικής που μετέρχονται τα πιο γελοία επικοινωνιακά τεχνάσματα για να εξαπατήσουν τους εργαζόμενους, τους καταναλωτές και την κοινή γνώμη της πατρίδας μας, ανακοινώνοντας μαζί με το κλείσιμο του εργοστασίου, νέες επενδύσεις, ακόμη και εξαγωγές στην Βουλγαρία, όταν όλοι πολύ καλά γνωρίζουν ότι η ελληνική αγορά πλημμυρίζει από προϊόντα της πολυεθνικής που παράγονται στην Βουλγαρία και την Ρουμανία και χάνονται πολύτιμες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα» τονίζει η ανακοίνωση.

«Με πρωτοβουλία του Υπουργού Εργασίας κ. Κατρούγκαλου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24/11/2015 τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο. Καλούμε την πολυεθνική να σταθμίσει τις ευθύνες της απέναντι στο λαό του Μαγνησίας και ευρύτερα της Θεσσαλίας, να αναλογιστεί το ρόλο και τη θέση της στην εθνική οικονομία, να επανε-ξετάσει και να ακυρώσει την απόφασή της για διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου του Βόλου, προς όφελος όλων των εμπλεκομένων» καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

ΠΗΓΗ:
http://www.alterthess.gr

Written by antiracistes

19 Νοεμβρίου, 2015 στις 2:04 μμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: