Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων προς τους βουλευτές: Η υπερψήφιση των περικοπών θα επιφέρει συνταξιοκτόνες διατάξεις στο επερχόμενο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και θα βαρύνει καθέναν προσωπικά εσαεί στο οικογενειακό, τοπικό και κοινωνικό του περιβάλλον καθώς και στον Ελληνικό λαό.

leave a comment »

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων εν όψει της συζήτησης στη Βουλή και της ψηφοφορίας επί του σχεδίου κύρωσης του κρατικού προγραμματισμού για το έτος 2016 και σε ότι αφορά την αναζήτηση 1,8 δις εκ των περικοπών δαπανών της κοινωνικής ασφάλισης δηλ. κυρίως περικοπές και μειώσεις περαιτέρω των συντάξεων προς εκπλήρωση των όρων του πρώτου μνημονίου, θεωρεί επιβεβλημένο να σας ενημερώσει επί του θέματος παραθέτοντας τις απόψεις μας που οδηγούν στο λογικό συμπέρασμα της μη περαιτέρω μείωσης των συντάξεων.
Οι απόψεις μας επιπρόσθετα αποδεικνύουν ότι σήμερα δεν υφίσταται κανένα σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα αφού και τα τελευταία ίχνη της αφαιρέθηκαν την πρόσφατη πενταετία με διατάξεις 17 και πλέον νόμων και αφού ό το ίδιο διάστημα δαιμονοποιήθηκαν οι συνταξιούχοι και οι συντάξεις για όλο το οικονομικό πρόβλημα της χώρας.
Αυτό επί του προκειμένου μεταφράζεται σε μειώσεις των κυρίων συντάξεων άνω των1000€/μήνα σε ποσοστό και πέραν του 50%, στις συντάξεις κάτω των 1000/€μήνα σε μείωση 14%.
Επίσης οι επικουρικές συντάξεις μειώθηκαν κατά ποσοστό 30 – 60%.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, έως τώρα τα τελευταία 5 χρόνια, επιτεύχθηκε το ακατόρθωτο, δηλαδή η αυτοχρηματοδότηση των κυρίων συντάξεων άνω των 1000€ μέσω των περικοπών, η μερική χρηματοδότηση των λοιπών και η αυτοχρηματοδότηση των επικουρικών συντάξεων.
Επομένως τι άλλο ζητούν από εμάς; Αν από το υπόλοιπο ποσό των συντάξεων αφαιρέσουμε τις πρόσθετες πολλαπλές οικονομικές υποχρεώσεις (ΕΝΦΙΑ, εξυπηρέτηση δανείων κλπ) αλήθεια σκεφτήκατε τι απομένει για το περίφημο ελάχιστο όριο διαβίωσής μας. Γι’ αυτό το λόγο το μεγαλύτερο ποσοστό των συνταξιούχων διαβιεί κάτω από το ελάχιστο όριο διαβίωσης δηλαδή είναι στη ζώνη της φτώχειας. Ανατρέξτε στα συσσίτια της εκκλησίας και θα το διαπιστώσετε, αφού τα ΜΜΕ έχουν προφανώς εντολές μόνο να λοιδορούν τους συνταξιούχους, να τους τρομοκρατούν κάθε μήνα ότι δεν θα βρουν στο λογαριασμό τις συντάξεις τους, συμβάλλοντας έτσι στην δημιουργία κλίματος για λήψη περαιτέρω οικονομικών μέτρων.
Εδώ είμαστε υποχρεωμένοι να σας υπενθυμίσουμε ότι τον πλούτο αυτής της χώρας,
• εμείς τον δημιουργήσαμε με τη σκληρή εργασία μας για δεκαετίες,
• εμείς δημιουργήσαμε τις υπεραξίες και τα κέρδη, που κατά αυτά τα έτη της κρίσης, οι επιτήδειοι της ολιγαρχίας,
αφού τα ενθυλάκωσαν μη φορολογούμενοι, τα εξήγαγαν λαθραία στο εξωτερικό και τα οποία υπερβαίνουν κατά πολύ το δημόσιο χρέος.
Εμείς κατά το παρελθόν και σήμερα υπήρξαμε και είμαστε οι φοροδότες του κράτους τόσο ως άμεσα όσο και έμμεσα φορολογούμενοι ενώ οι ολιγάρχες όλο θα ελεγχθούν ή ελέγχονται για το θεαθήναι άνευ οικονομικού αποτελέσματος. Εμείς όχι από απρονοησία, αλλά από αγάπη για τη χώρα μας, επενδύσαμε τα χρήματά των κόπων της οικογενειακής μας εργασίας 70 – 80 χρόνων σε ακίνητη περιουσία που υπερφορολογείται, στα χρηματιστήρια που μας τα φάγανε, καταθέσαμε τις οικονομίες μας στις ληστρικές τράπεζες που δεν μας δίδουν τοκοφορία αλλά μας επέβαλαν και capital controls, τοποθετήσαμε το εφ άπαξ που εισπράξαμε σε ομολογά δημοσίου που τα κουρέψατε κ.λ.π
Σήμερα εμείς έχουμε οδηγηθεί στην πλέον δεινή οικονομική θέση, εμείς ζούμε στην ανασφάλεια κάθε ημέρα και λόγω διάλυσης του υγειονομικού συστήματος εμείς καλούμεθα να πληρώνουμε στα νοσοκομεία τα υλικά νοσηλείας μας ή εκβιαζόμενοι να συντηρούμε την ιατρική παραοικονομία.
Αλήθεια μπορούν οι συνταξιούχοι να σηκώσουν όλο αυτό το οικονομικό βάρος για όλους; Ασφαλώς όχι. Τί πρέπει λοιπόν να γίνει;
Εσείς σκέπτεστε στα αλήθεια να αγγίξετε τους ανέγγιχτους ολιγάρχες;
Εσείς σκέπτεστε στα αλήθεια να πάρετε κανένα οργανωτικό μέτρο ώστε να βρείτε τον παράνομο και αφορολόγητο πλούτο; ή σκέπτεστε άκριτα, αβασάνιστα, ανάλγητα και συναινείτε στην τελική λύση του ζητήματος, δηλαδή εξαφάνιση (ευτελισμό) των συντάξεων που θα οδηγήσει σύντομα στη βιολογική πλέον εξόντωση των συνταξιούχων, δημιουργώντας ταυτόχρονα και μια παγκόσμια πολιτική πρωτοτυπία με τη λήψη απόφασης μέσω δημοκρατικής διαδικασίας που επιφέρει Εθνική Εκκαθάριση Συνταξιούχων.
Φυσικά αυτό δεν αποτελεί κοινωνική δικαιοσύνη, ούτε πρέπει να αφήνει αδιάφορους και πολύ περισσότερο να τιμά όσους αποφασίζουν για μας δίχως να έχουν ουδεμία πολιτική εξουσιοδότηση εκ μέρους μας γι’ αυτά τα μέτρα. Σε καμία περίπτωση δεν είπαμε «ναι σε όλα» και το γνωρίζετε πολύ καλά αυτό. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα αποφασίσετε αποτρεπτικά των συνταξιοκτόνων μέτρων.
Εμείς στα πλαίσια των δημοκρατικών δικαιωμάτων μας θα σας κρίνουμε ή επιβραβεύσουμε αναλόγως των αποφάσεων σας επί του θέματος, του πολίτικου θάρρους σας.
Η χώρα το γνωρίζετε καλύτερα παντός άλλου δεν κινδυνεύει από τους συνταξιούχους. Κινδυνεύει από όσους ανενόχλητα «σφυρίζουν κλέφτικα» σχεδιάζοντας για τους εαυτούς τους το «μεγάλο δείπνο» του αύριο δίχως Ελληνικό λαό, αλλά με μακρόθεν ορώντες επαίτες.
Παρά την ηλικία μας, με την εμπειρία μας, την αγωνιστική μας διάθεση, θα σταθούμε όρθιοι και θα διεκδικήσουμε τα αναφαίρετα δικαιώματά μας. Αυτά μας τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν και στέριωσαν μέσα από ματωμένους λαϊκούς αγώνες κατοχυρώθηκαν με το άρθρο 22 παρ. 5 του Συντάγματος και καμία κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν μπορεί να ανατρέψει πρακτικά ή ουσιαστικά, άμεσα ή έμμεσα, το δημόσιο χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης (ΣΤΕ ολομ. 5024/87) ώστε το κράτος πρέπει να εγγυάται τη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος και να καλύπτει τα ελλείμματά του, προκειμένου το επίπεδο διαβίωσης των συνταξιούχων να μην αποκλίνει σημαντικά από εκείνο που απολάμβαναν πριν την συνταξιοδότησή τους.
Τα ανωτέρω προκύπτουν και από την 102 ΔΣΕ (άρθρο 66 παρ. 8) και από τον Κώδικα Κοινωνικής Ασφάλισης (άρθρο 65 παρ. 1) της Ε.Ε.
Επομένως οι συνεχείς περικοπές των συντάξεων που εκμηδενίζουν κάθε ανταποδοτικότητα των καταβληθέντων εισφορών εκτός και αν ο περιορισμός της στο 40% θεωρηθεί ικανοποιητική ανταποδοτικότητα κάτι που όμως κρίθηκε ότι είναι μη σύννομο και αντισυνταγματικό από το ΣΤΕ με τις πρόσφατες αποφάσεις του( 2287/15 κ.α.)
Βεβαίως αντί των παρανόμων περικοπών συντάξεων προκύπτει το ερώτημα που πάντως δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι να απαντήσουμε ποιος θα πληρώσει τα ελλείμματα των φορέων κοινωνικής ασφάλισης.
Εμείς απαντάμε ότι τα ελλείμματα τα δημιούργησε εν επίγνωση του το κράτος, διότι πάντοτε επισήμως ή ανεπισήμως λεηλατούσε τα αποθεματικά των φορέων, ιδιαίτερα των ταμείων ασφάλισης μισθωτών, π.χ. κυβέρνηση Μεταξά 1937 – 1940, γερμανική κατοχή 1940 – 1944, ασκούμενες πολιτικές κοινωνικής πρόνοιας πέρα από καταστατικές διατάξεις ασφαλιστικών φορέων 1955 – 2010, μηδέποτε εξόφληση υποχρεώσεων του κράτους προς ασφαλιστικούς φορείς, αντίθετα εν όψει ένταξης στην ΟΝΕ λογιστικός μηδενισμός δεκάδων δις υποχρεώσεών του, ομόλογα και κούρεμα αυτών, υποχρεωτική χρηματοδότηση χρηματιστηρίου μέσω αγοράς μετοχών και απώλεια μεγάλων ποσών, άτοκη εκμετάλλευση κεφαλαίων από τράπεζες και έντοκος δανεισμός τους στις επιχειρήσεις, που όχι μόνο δεν αύξησαν τα οικονομικά των ταμείων, αντίθετα εκατοντάδες δις δραχμές χρέη συσσώρευσαν σ’ αυτό και την δεκαετία του 90 διαγράφηκαν, υπέρογκα επιτόκια δανεισμού 30% του ΙΚΑ από τράπεζες κλπ.
Επομένως η επελθούσα οικονομική κρίση βρήκε δίχως δεκάδες δις € αποθεματικά που έπρεπε να υπήρχαν τα ασφαλιστικά ταμεία και η ανεργία επέτεινε το πρόβλημα.
Ως εκ τούτου η όλη οικονομική οργάνωση του κράτους, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η εμμονή αν όχι ανοχή σε ξεπερασμένες μεθόδους υπολογισμού των εισφορών (εργοδοτών και μισθωτών, αυτοαπασχολούμενων) η πλήρης αδυναμία ελέγχου της εισφοροδιαφυγής, εισροαποφυγής, μη πληρωμής εισφορών δεν μπορεί να αποτελούν το άλλοθι για λήψη και νέων επαχθών μέτρων σε βάρος συνεχώς των συνταξιούχων.
Ήδη από προχθές θα έπρεπε επιτέλους να έχουν βρεθεί σ’ αυτά τα προβλήματα λύσεις και όχι να ακολουθείται η συνήθως οδός των περικοπών.
Είναι γεγονός ότι η οικονομική ολιγαρχία μεσούσης της κρίσης διατείνεται ότι η ύπαρξη ασφαλιστικού συστήματος με καταβολή εργοδοτικών εισφορών παρεμποδίζει την ανάπτυξη, ελαχιστοποιεί τα κέρδη της. Η απάντηση είναι ότι και σε περίπτωση ευημερίας και κερδοφορίας τους πάλι συσσώρευαν χρέη προς την κοινωνική ασφάλιση διότι η αυτοχρηματοδότηση εκ της μη πληρωμής των εισφορών ήταν προς το συμφέρον τους. Εξάλλου η γενναία μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους τη τελευταία τριετία κατά 30% και των εισφορών ΙΚΑ κατά 8% δεν απέδειξε ότι βελτίωσε τις επιδόσεις τους ούτε τις επενδύσεις τους, ούτε την απασχόληση. Τι επιτέλους θέλουν ακόμη; Πειναλέους, ανασφαλείς, γονυπετείς εργαζόμενους και νεκρούς συνταξιούχους;
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι, τελικά το κόστος κοινωνικής ασφάλισης το πληρώνουν τα συνήθη και μοναδικά υποζύγια του κράτους δηλ. μισθωτοί και συνταξιούχοι αφού το εργοδοτικό κόστος ασφάλισης συμποσούται στο κόστος των προϊόντων οπότε ως καταναλωτές το πληρώνουμε εμείς, ως ατομική εισφορά μισθωτών το πληρώνουμε πάλι εμείς, συμμετοχή του κράτους στην κάλυψη των ελλειμμάτων πάλι το πληρώνουμε εμείς ως φορολογούμενοι, επομένως προς τι σήμερα οι διάφορες αβανταδόρικες δηλώσεις των εργοδοτικών ενώσεων για πλήρη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.
Νομίζουν ότι δίχως το αίσθημα της ασφάλειας που εγγυάται η κοινωνική ασφάλιση μπορεί να αποδώσουν οι εργαζόμενοι, νομίζουν ότι δίχως την στοιχειωδώς δίκαιη κατανομή του εθνικού εισοδήματος και την αναλογική συμμετοχή τους σ’ αυτή, μπορούν να υπάρξουν, να επιχειρούν, να κερδίζουν, νομίζουν ότι δίχως την κοινωνική αλληλεγγύη θα ζούμε σε μια ασφαλή κοινωνία. Δεν εκτιμούμε ότι τα εννοούν αυτά αλλά θέλουν να συνεχιστούν τα μέτρα σε βάρος των ασθενέστερων, προσδοκώντας περαιτέρω μείωση αμοιβών και εκβιάζοντας για τις επενδύσεις και ανάπτυξη, λησμονώντας ότι η ανάπτυξη για να συντελεστεί απαιτεί ασφάλεια, αισιοδοξία, συμβολή όλων των συντελεστών.
Ήδη διαρρέουν κάποια επαχθή σενάρια που πρόκειται να παρουσιαστούν προσεχώς ως σχέδια νόμου πάλι για τη σωτηρία της κοινωνικής ασφάλισης βελτιωτικά πάντοτε – αν είναι δυνατόν – της γνωστής μεταρρύθμισης του 2010, που θέλουν να μετατρέψουν οριστικά το ασφαλιστικό σύστημα σε κάτι άλλο, που θα διεκδικεί και πρώτη παγκόσμια εφαρμογή κατά τα σχέδια των εμπνευστών τους. (οράτε πόρισμα 12 σοφών έτους 2015) Προαπαιτούμενο αυτών είναι η περαιτέρω μείωση των συντάξεων που φημολογείται ότι θα συντελεστεί δια της προσθέσεως πλέον- αφού έχουν ήδη μειωθεί σημαντικά- της κύριας και επικουρικής σύνταξης και νέες περικοπές επ’ αυτών ώστε το άθροισμά τους τελικά να μην υπερβαίνει τα 1000€/μήνα.
Αν αναλογιστούμε ότι η επικουρική σύνταξη λίαν προσεχώς με τη ρήτρα βιωσιμότητας του άρθρου 39 του ν. 4052/12 και δίχως φυσικά κάλυψη των ελλειμμάτων των αντίστοιχων φορέων θα απαξιωθεί και δεν θα επαρκεί ούτε για «κερί στην εκκλησία» κατά το κοινώς λεγόμενο. Βεβαίως ούτε η προφανής αντισυνταγματικότητα θα εμποδίσει την εφαρμογή των μέτρων αφού επανειλημμένα έχει παραβιαστεί το σύνταγμα και κανείς δεν νοιάζεται για αυτό. Όμως αν αυτό είναι νόμιμα εφικτό, τότε γιατί δεν ανακαλούνται όλοι οι χαριστικοί νόμοι, διατάξεις, προνόμια κλπ υπέρ της ολιγαρχίας για το παρελθόν, γιατί δεν ανακαλούνται οι διάφοροι νόμοι περί παραγραφής των οικονομικών εγκλημάτων πολιτικών κλπ επώνυμων εξουσιαστών. Φυσικά δεν περιμένουμε απάντηση, αλλά ας γνωρίζετε ότι η κοινωνία έχει ορισμένα όρια αντοχής και ανοχής. Κανείς όμως να μη θεωρεί δεδομένο την «οιονεί ύπνωσή της» από τη προπαγανδιστική καθοδήγηση στρατευμένων του οικονομικού κατεστημένου συμπεριλαμβανόμενων και ακαδημαϊκών, καθηγητών ΑΕΙ, επώνυμων επιστημόνων, μεγαλο-δημοσιογράφων κλπ που αντί να ομιλούν εξ ονόματος του λαού και για το λαό στηρίζουν απροκάλυπτα την ολιγαρχία. Αν δεν μπορούν να είναι ηγέτες ας μην είναι τουλάχιστον προπαγανδιστές του «Ελληνικού θαύματος της δυστυχίας».
Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε πιστεύουμε ότι οι πολιτικοί και οι περί αυτών που σπαταλούν όλη τη φαιά τους ουσία και εξυπνάδα στο πως θα λύσουν το οικονομικό πρόβλημα της χώρας μόνο με περικοπές συντάξεων κλπ κοινωνικών δαπανών, θα ήταν ωφελιμότερο αν καταγίνονταν με ρηξικέλευθα οργανωτικά μέτρα που θα προσέδιδαν ταχύτητα στην οικονομία, θα εμπέδωναν την κοινωνική αλληλεγγύη.
Ένα τέτοιο μέτρο θα ήταν ο εξυπαρχής σχεδιασμός ενός πραγματικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, απαλλαγμένο από όλες τις διαμαρτίες του παρελθόντος, απαλλαγμένο από πολιτικές παρεμβάσεις, πολιτικές σκοπιμότητες, επιβαρύνσεις προνοιακών πολιτικών. Ένα σύστημα βασισμένο στον απόλυτο σεβασμό διαχείρισης των αποθεματικών του, την ορθολογική και με επιστημονικούς όρους διοίκηση του και προ παντός βασισμένο στον σεβασμό των δικαιωμάτων των γενεών (εργαζομένων – συνταξιούχων) και την έμπρακτη σφυρηλάτηση της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Δεν ονειρευόμαστε αλλά εκ της εμπειρίας μας τονίζουμε ότι είναι εφικτό και η κατάλληλη συγκυρία γι’ αυτό. Ας μην ξεχνούμε ότι τόσο το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης τύπου BISMARK στη Γερμανία το τέλος του 19ου αιώνα(1881), όσο και το σύστημα τύπου BENERΙDGE στην Αγγλία το μέσον του 20ου αιώνα(1942) δημιουργήθηκαν όταν οι χώρες αυτές ήταν σε εμπόλεμη κατάσταση, οι κάτοικοί τους διαβιούσαν σε ανασφάλεια, φτώχεια, αβεβαιότητα ,αλλά οι πολιτικοί τους είχαν οράματα, στόχους, προοπτικές, ήθελαν πραγματικά περισσότερη ασφάλεια, ευημερία, ευτυχία για όλους τους πολίτες και πράγματι το πέτυχαν ώστε οι λοιποί λαοί να έχουν μέχρι σήμερα ως πρότυπα αυτά τα συστήματα. Όμως και στη χώρα μας σε πολύ χειρότερες περιόδους από ότι σήμερα με τους νόμους 5733/32 και 6298/34 ιδρύθηκε για το λαό ένα γνήσιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης το ΙΚΑ που η οικονομική ολιγαρχία το χαρακτήρισε βόμβα στα θεμέλιε της αστικής τότε κοινωνίας και έκανε τα πάντα μέχρι το 2010 προκειμένου να το διαλύσει αφού προηγούμενα κατέφαγε ποικιλοτρόπως τα οικονομικά του.
Ως εκ τούτου στη χωρά μας δεν έχουμε πλέον σύστημα κοινωνικής ασφάλισης παρά μόνο κατά ευφημισμό της ασφάλισης γιατί το έχουμε μετατρέψει σε σύστημα κοινωνικής ασφάλειας με περικοπές παροχών για τους ασφαλισμένους του και δικαιούχους συνταξιούχους και προσπάθεια μέσω αυτού να λύσουμε προβλήματα υγείας- πρόνοιας όλου του πληθυσμού με άδεια κρατικά ταμεία. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Σήμερα τα πρώτα θύματα αυτών των εσκεμμένων ανόητων αλλαγών είναι οι συνταξιούχοι και σύντομα οι σημερινοί εργαζόμενοι που δεν θα έχουν να ελπίζουν σε τίποτα, να περιμένουν ως πολίτες στο μέλλον τίποτα από το κράτος. Το αποτέλεσμα δυστυχία, δυσπραγία, απογοήτευση, αδιαφορία, μετανάστευση, υπογεννητικότητα, υποκατάσταση πληθυσμού από αλλογενείς, μετατροπή της περιφανής Ελλάδας από κυρίαρχο κράτος σε επαρχία της Ευρώπης υπό πολιτική-διοικητική κηδεμονία.
Για αυτό σας καλούμε να κάνετε κάτι για το καλό του πληθυσμού, για τη χώρα μας ,διότι η κατεύθυνση που κινείται το πολιτικό σύστημα την τελευταία πενταετία είναι όχι μόνο προς λάθος κατεύθυνση, αλλά έχει πλέον παράγει λάθος αποτέλεσμα και έπονται τα χειρότερα.
Η ομάδα που εκπροσωπούμε και είναι το 26%του συνολικού πληθυσμού, οι συνταξιούχοι βρισκόμαστε στην πλέον αδύναμη θέση διότι για βιολογικούς λόγους αδυνατούμε στη συντριπτική μας πλειοψηφία να εργαστούμε, αδυνατούμε να μεταναστεύσουμε, δεν μπορούμε να βλέπουμε τη μεταδιδόμενη ως γάγγραινα δυστυχία στις οικογένειές μας (παιδιά – εγγόνια) αλλά και σε όλη την κοινωνία. Η εμπειρία, οι γνώσεις, η ηλικία μας, μας επιτρέπουν να σας προτρέψουμε για ωριμότερες ορθολογικές σκέψεις και αποφάσεις.
Ήδη έχετε όλα τα δεδομένα για να εκτιμήσετε τη μέχρι τώρα πορεία και απόδοση των ληφθέντων μέτρων.
Οι αιθεροβάμονες και ηττοπαθείς δεν μπορεί πλέον να προσφέρουν τίποτε περισσότερο στη χώρα από την περαιτέρω ολοκληρωτική απορρύθμιση σε όλους τους τομείς της. Αντίθετα απαιτούνται γενναίες αποφάσεις, θάρρος και περίσκεψη.
Ας μην θυσιάσετε στο βωμό σκοπιμοτήτων την κοινωνική ασφάλιση, μην δεχθείτε περαιτέρω μειώσεις και περικοπές των συντάξεων όπως προβλέπει κατά ποσό 1,8€ δις το προσχέδιο του προϋπολογισμού.
Η υπερψήφιση των προαναφερόμενων περικοπών θα επιφέρει συνταξιοκτόνες διατάξεις στο επερχόμενο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και θα βαρύνει καθέναν προσωπικά εσαεί στο οικογενειακό, τοπικό και κοινωνικό του περιβάλλον καθώς και στον Ελληνικό λαό.

Σας προτρέπουμε.
Καταψηφίστε τις σχετικές διατάξεις.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Νικόλαος Χατζόπουλος Πόπη Μουρίκη

Advertisements

Written by antiracistes

Δεκέμβριος 2, 2015 στις 10:37 πμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: