Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

Πέμπτη 03/12/2015 Απεργούμε και Διεκδικούμε ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

leave a comment »

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Εμείς οι ενοικιαζόμενοι-εργολαβικοί εργαζόμενοι στις Τράπεζες και τις Ασφαλιστικές βιώνουμε με τον χειρότερο τρόπο τα τελευταία χρόνια τις επιπτώσεις της κρίσης και των μνημονίων καθώς και την προσπάθεια αποδόμησης κάθε εναπομείναντος εργασιακού και κοινωνικο-ασφαλιστικού δικαιώματος. Και ενώ εργαζόμαστε επί δεκαετίες σε Διευθύνσεις και σε καταστήματα Τραπεζών, κάνοντας δουλειά αμιγώς τραπεζική, εξακολουθούμε να είμαστε αόρατοι υπάλληλοι δεύτερης κατηγορίας.
Η αυθαιρεσία της εργοδοσίας τείνει να γίνει καθημερινότητα, με την βοήθεια όλου του αντεργατικού οπλοστασίου της Ευρωπαϊκής Ένωση και των μνημονικών νόμων των τελευταίων ετών. Οι εργολαβικές εταιρίες σε αγαστή συνεργασία με τους τραπεζίτες, έχουν επιβάλλει συνθήκες γαλέρας στους εργαζόμενους των τηλεφωνικών κέντρων, στους φύλακες, στις καθαρίστριες, με τις αθρόες απολύσεις, την εντατικοποίηση, την εργολαβοποίηση, με τα 4ωρα και 7ωρα, και ούτε λόγος για συλλογικές συμβάσεις.
Εμείς παράγουμε και δεν μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειες μας και τα χρυσοπληρωμένα golden boys &girls στα υψηλά κλιμάκια είναι οι μόνοι κερδισμένοι (και με το παραπάνω) κι ας μην λιώνουν στη δουλειά όπως εμείς.
Ξέρουμε τι σημαίνει να φοβάσαι να χάσεις τη δουλειά σου επειδή μπορεί να σε στοχοποιήσουν για την απεργία. Ξέρουμε τι σημαίνει να χάνεις έστω και ένα ημερομίσθιο. Όμως πρέπει όλοι να κατανοήσουμε πως οι συνάδελφοι και το Σωματείο μας είναι το στήριγμα μας.
Γι’ αυτό την Πέμπτη 03/12/2015 Απεργούμε και Διεκδικούμε:
• Ένταξη στο κύριο προσωπικό των Τραπεζών και Ασφαλιστικών εταιριών για τις οποίες εργαζόμαστε με ταυτόχρονη ένταξη στους κανονισμούς εργασίας στις κλαδικές και επιχειρησιακές συμβάσεις τους.
• Πλήρης και σταθερή εργασία. Επαναπρόσληψη των Συναδέλφων που απολύθηκαν και διεκδικούν την επιστροφή τους. Καμία απόλυση.
• Να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που αντιστοιχούν στις ιδιαιτερότητες της δουλειάς του κάθε εργαζόμενου (collection, φυλάκων security, καθαριστριών).
• Να μπει τέρμα στην εντατικοποίηση και την τρομοκρατία των αξιολογήσεων στα τηλεφωνικά κέντρα.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για αποτροπή της άδικης και εξοντωτικής περικοπής μισθού (55%) των καθαριστριών που εργάζονται για την Τράπεζα Eurobank μέσω της εταιρείας La Bolaget μιας και στα σχέδια της Τράπεζας περιλαμβάνεται η προκήρυξη νέου μειοδοτικού διαγωνισμού. Οι εργολάβοι εναλλάσσονται ενώ οι εργαζόμενες παραμένουν όμηροι των διαθέσεων των εργολάβων για το ποιες θα προσληφθούν και για το πόση θα είναι η μείωση μισθού.
Σε αυτό τον αγώνα καλούμε όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους στις Τράπεζες να συμπαρασταθούν. Καλούμε όλα σωματεία και την ΟΤΟΕ να δείξουν έμπρακτα την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στα προβλήματα των εργαζομένων μέσα στις ίδιες τις Τράπεζες.
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι μέσα από το σωματείο μας και τον οργανωμένο αγώνα να δώσουμε ηχηρή απάντηση στα σχέδια τους.
Όλοι και όλες μπροστά στο «Μποδοσάκειο Ίδρυμα» του Ομίλου Eurobank (Λεωφ. Αμαλίας 20, Σύνταγμα) την Πέμπτη 03/12/2015, ώρα 7:20 π.μ.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Advertisements

Written by antiracistes

Δεκέμβριος 2, 2015 στις 10:29 πμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: