Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, ημέρα πανελλαδικής – πανεργατικής απεργίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς συντασσόμαστε με το απεργιακό πλαίσιο της ΓΣΕΕ

leave a comment »

Αγαπητές συναδέλφισσες / αγαπητοί συνάδελφοι,
την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, ημέρα πανελλαδικής – πανεργατικής απεργίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς συντασσόμαστε με το απεργιακό πλαίσιο της ΓΣΕΕ και:
§ στηρίζουμε το δημόσιο και αναδιανεμητικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, στον αντίποδα της μετατροπής του σε ατομικό – κεφαλαιοποιητικό, χωρίς την εγγύηση του κράτους, με δραματικά μειωμένες παροχές και περιορισμό ή κατάργηση των επικουρικών συντάξεων.
§ διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στις επιχειρούμενες νέες μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, με παράλληλη επιβολή μειώσεων στο ποσοστό αναπλήρωσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της κοινωνικής ασφάλισης και των δικών μας συντάξεων.
§ εναντιωνόμαστε στην επιχειρούμενη επιβολή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία, καθώς σε όσες περιπτώσεις προκύπτει έλλειμμα, αυτό θα σηματοδοτεί την αυτόματη περικοπή συντάξεων.
§ δηλώνουμε την αντίθεσή μας στο νέο προϋπολογισμό, που επιφυλάσσει πρόσθετους φόρους, περικοπές δαπανών και κοινωνικών επιδομάτων.
§ διεκδικούμε την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα υπηρεσιών και κοινωνικών αγαθών, οργανισμών και επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας.
Επιπλέον, με αφορμή την απεργιακή κινητοποίηση της 3ης Δεκεμβρίου, οφείλουμε και ως εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς να δηλώσουμε την αποφασιστική εναντίωσή μας απέναντι:
§ στο σχεδιασμό και την εφαρμογή, το επόμενο διάστημα, των σχεδίων αναδιάρθρωσης (restructuring plans) των τραπεζών, με ό,τι αυτό σηματοδοτεί για το δίκτυο των καταστημάτων (δραστικός περιορισμός) και αντίστοιχα των κεντροποιημένων υπηρεσιών, κυρίως δε για το μέλλον της σταθερής εργασίας στον κλάδο,
§ στην έντεχνη καλλιέργεια κλίματος για την επιβολή νέων περικοπών σε μισθούς και εργασιακά δικαιώματα, ενόψει της διαπραγμάτευσης για την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης,
§ στη διαρκή παραβίαση κατοχυρωμένων εργασιακών δικαιωμάτων (ωράριο εργασίας, άδειες, αποζημίωση της υπερωριακής απασχόλησης, προστασία της μητρότητας, χορήγηση επιδόματος βρεφονηπιακού σταθμού),
§ στην παράτυπη επιβολή ατομικής στοχοθεσίας, για την επίτευξη ανέφικτων στόχων, σε συνθήκες παρατεταμένης ύφεσης, αδιαφορώντας για την εκδήλωση εργατικών ατυχημάτων και σοβαρών προβλημάτων στην υγεία των συναδέλφων,
§ στην υποβάθμιση τής εργασία μας, μέσω της επιθετικής εκδήλωσης του διαβρωτικού φαινομένου του εργασιακού εκφοβισμού,
§ στα φαινόμενα αδιαφάνειας και αναξιοκρατίας, στον αντίποδα του σεβασμού, των ίσων ευκαιριών, της αξιοκρατίας, που επιζητούν και αγωνίζονται να επιβάλλουν οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
στις 3 Δεκεμβρίου συμμετέχουμε, αντιστεκόμαστε, διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς, τους δικούς μας ανθρώπους και πολύ περισσότερο για τα παιδιά μας.
Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ένα αύριο καλύτερο, ασφαλέστερο, δικαιότερο.
Συγκεντρώσεις:
§ Οι συνάδελφοι από την Αττική θα μεταβούν στη συγκέντρωση των συνδικάτων, στις 11 π.μ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Προσυγκέντρωση του Συλλόγου μας έξω από τα γραφεία μας, στην οδό Πανεπιστημίου 20, στις 10:30 π.μ.

§ Οι συνάδελφοι από τις υπηρεσίες και τα καταστήματα της περιφέρειας θα ενισχύσουν με την παρουσία τους τις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον διευκρίνιση στα τηλ. του Συλλόγου μας 216 4001691 – 3 (εσ. 81691 – 3), 216 4001974 (εσ. 81974) & 216 9001245.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Εμμανουήλ Μπεμπένης Ισίδωρος Γοίλιας

Advertisements

Written by antiracistes

Δεκέμβριος 2, 2015 στις 10:42 πμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: