Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

Ο ΕΝ.Α.Σ. ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ

leave a comment »

0479def2-b259-4038-84d1-d0d6db549768

 

Αθήνα 10.12.2015

Ανακοίνωση Νο. 69

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Το τρίτο μνημόνιο έρχεται να ισοπεδώσει ότι απέμεινε όρθιο από τα δυο προηγούμενα. Πιο σκληρό και πιο άδικο απέναντι στους εργαζόμενους, φορτώνει για άλλη μια φορά το κόστος στις πλάτες αυτών που πληρώνουν την κρίση εδώ και χρόνια.

Τα απόνερα της πρόσφατης 3ης ανακεφαλαιοποίησης, που απαξίωσαν τις συμμετοχές του δημοσίου των Ταμείων και των παλιών μετόχων, δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους για επιπλέον συρρίκνωση θέσεων εργασίας, αμοιβών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Το εργασιακό κόστος έχει μπει στο στόχαστρο μνημονιακών και εργοδοτικών σχεδιασμών προβαλλόμενο ως μονόδρομος για την βιωσιμότητα του συστήματος.

Δραματικές επεμβάσεις σχεδιάζονται στην δομή του ασφαλιστικού συστήματος, με αποτέλεσμα την επαπειλούμενη αύξηση ορίων ηλικίας, την μείωση συντάξεων και το τέλος του κοινωνικού αναδιανεμητικού χαρακτήρα του.

Η Τράπεζα συνεχίζει στην καθημερινότητα να μην τηρεί τις συμβατικές της υποχρεώσεις. Η μη τήρηση του ωραρίου, οι απλήρωτες υπερωρίες, η ενίσχυση του διευθυντικού δικαιώματος, δημιουργούν ένα ασφυκτικό κλίμα υπερεντατικοποίησης και ελαστικοποίησης της εργασίας.

Μέσα από την «εκμετάλλευση» του αρνητικού κλίματος και της ανασφάλειας που διακατέχει τους εργαζόμενους, επιχειρείται να περάσουν στους χώρους εργασίας λογικές αυταρχισμού, μη διεκδίκησης των στοιχειωδών δικαιωμάτων που οδηγούν στην ατομική και συλλογική υποταγή. Κάποιοι (και δυστυχώς όχι μόνον αυτοί που διοικούν) επενδύουν στον φόβο και την ανασφάλεια για να καλύψουν τις ανεπάρκειες ενός συστήματος γεμάτου στρεβλώσεις και ανισότητες.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Ο Ενωτικός Αγωνιστικός Σύλλογος, θα συνεχίσει πιο εντατικά το επόμενο διάστημα να αναδεικνύει αυτά που μας ενώνουν, να διεκδικεί και να αγωνίζεται για να ανατρέψει τα σχέδια των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας, που μας οδηγούν σε ένα ζοφερό και αβέβαιο μέλλον.

Στην Γενική μας Συνέλευση το Σάββατο 12/12/2015 στο ξενοδοχείο «ATHENS LEDRA HOTEL» θα ακουστούν όλες οι απόψεις, ενωτικά και δημοκρατικά θα σχεδιάσουμε την στρατηγική μας για τον επόμενο χρόνο, με γνώμονα τα καθημερινά μικρά και μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων. Μακριά από κομματικές και εργοδοτικές εξαρτήσεις θα αγωνιστούμε το επόμενο διάστημα για την ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος και για την διατήρηση και μελλοντικά την διεύρυνση αμοιβών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Οι προτεραιότητες μας μεταξύ άλλων για το επόμενο διάστημα θα είναι:

Η προστασία των θέσεων εργασίας ενάντια σε σχεδιασμούς δανειστών-κυβέρνησης-εργοδοτών.
Η προάσπιση οικονομικών δικαιωμάτων που έχουν πληγεί από μνημονιακές πολιτικές και ιδιαίτερα στην Τράπεζα από παράνομες και άδικες περικοπές μισθών.
Η προστασία εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων δίνοντας μάχη κόντρα στα παπαγαλάκια που χτίζουν καριέρες λέγοντας «την δουλειά μας να έχουμε» παραδίδοντας εργασιακές σχέσεις, δικαιώματα ακόμη και αξιοπρέπεια στις εκάστοτε διοικήσεις.
Υπογραφή Σ.Σ.Ε. που θα κατοχυρώνει την απασχόληση, θα διευρύνει δικαιώματα, θα προστατεύει από κάθε μορφής ατομικές συμβάσεις και αμοιβές.
Πλήρης εφαρμογή Συμβάσεων και Εργατικής Νομοθεσίας που θα υποχρεώνει τον εργοδότη να εφαρμόζει χωρίς παραβιάσεις και υποκειμενισμούς το σύνολο των ισχυόντων και συμφωνηθέντων.
Πλήρης και αυστηρή τήρηση του ωραρίου για να χτυπήσουμε την εντατικοποίηση και την απλήρωτη εργασία στη ρίζα της.
Χτύπημα των ασταθών μορφών απασχόλησης στην Τράπεζα. Δεν θα ανεχτούμε την επιχειρούμενη απασχόληση των ενοικιαζόμενων σε τραπεζικές εργασίες. Η χρησιμοποίηση ενοικιαζόμενων δημιουργεί ελαστικές μορφές εργασίας και επεκτείνει την πίεση και την ανασφάλεια δημιουργώντας «συνθήκες γαλέρας» στο σύνολο των εργαζομένων.
Θα αγωνιστούμε για την αξιοκρατία και την ισότητα.
Θα κρατήσουμε «ζωντανή» την διεκδίκηση των δεδουλευμένων για την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας που εργάστηκαν στην διάρκεια της τραπεζικής αργίας. Θα απαιτήσουμε με κάθε μέσο την άμεση πληρωμή τους με διαφάνεια και αξιοκρατία.
Θα απαιτήσουμε και θα διεκδικήσουμε με κάθε μέσο την ίση μεταχείριση σε κάθε μορφή αμοιβής, επιδόματος ή παροχής που χορηγείται για την ίδια εργασία. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστούν οι παράνομες διακρίσεις ανάλογα με την τραπεζική προέλευση ή την «διευθυντική βούληση».
Θα παρέχουμε καθημερινή προστασία με κάθε μέσο συνδικαλιστικό ή νομικό σε κάθε συνάδελφο που απειλείται ή πιέζεται απαιτώντας την εφαρμογή των νόμων.
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το σύνολο των δικαιωμάτων και για το σύνολο των συναδέλφων στην Alpha Bank. Θα αγωνιστούμε να χτίσουμε μια νέα αγωνιστική συλλογική συνείδηση που τόσο λείπει από τους εργαζόμενους στην Τράπεζα.

Ο ΕΝ.Α.Σ. Εργαζομένων ALPHA BANK-ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ έχει μάθει να λειτουργεί ενωτικά, δημοκρατικά, αγωνιστικά.
Ο ΕΝ.Α.Σ. δεν χρωστάει σε κανέναν. Δεν έχει ανεξόφλητα γραμμάτια, ούτε σε κομματικούς, ούτε σε τραπεζικούς μηχανισμούς.
Ο ΕΝ.Α.Σ. δεν εξαρτά την δράση του και δεν καθορίζει τον προσανατολισμό του ανάλογα με το ποιος κυβερνάει την χώρα ή το ποιος διοικεί την Τράπεζα.
Τώρα που κομματικές, ιδεοληπτικές και εργοδοτικές προσεγγίσεις σαρώνονται από τους ανέμους των ραγδαίων εξελίξεων, τώρα που τα προβλήματα είναι πολλά και κοινά, τώρα που χρειάζεται ΕΝΟΤΗΤΑ κ’ ΑΓΩΝΑΣ

Ο ΕΝ.Α.Σ. ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ

Μέσα από την μαζική συμμετοχή όλων των εργαζομένων άσχετα από τραπεζική ή άλλη προέλευση, μέσα από συζητήσεις στους χώρους εργασίας και άλλες μαζικές διαδικασίες, θα αναδείξουμε κοινά προβλήματα, θα διεκδικήσουμε λύσεις, θα προστατεύσουμε αμοιβές και εργασιακά δικαιώματα.

Τώρα είναι η ώρα να βάλουμε στην άκρη άγονες εμμονές και περιχαρακώσεις και όλοι μαζί με όχημα την ενότητα και την δράση, να διαβούμε μέσα από τις συμπληγάδες που ορθώνουν δανειστές-κυβερνήσεις-εργοδοσία.

Τώρα είναι η ώρα να χτίσουμε μια νέα νικηφόρα αγωνιστική συλλογική συνείδηση που χωράει τα προβλήματα αλλά και τις ανάγκες και τα όνειρα όλων των εργαζομένων.

Το Σάββατο 12/12/2015 στο ξενοδοχείο»ATHENS LEDRA HOTEL» ξεκινάμε τον διάλογο από την διαδικασία της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν το παρών. Με την παρουσία τους και την άποψή τους να εμπλουτίσουν το πρόγραμμα δράσης του Συλλόγου μας. Όπως πάντα οι πόρτες μας είναι ανοιχτές σε κάθε άλλο συνάδελφο που θέλει να παρακολουθήσει και να ενημερωθεί για τα κοινά μας προβλήματα ακόμη και αν δεν είναι μέλος του Συλλόγου μας.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ
ΝΑ ΕΝΩΝΟΥΜΕ
ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ

ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΟΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ
ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΗΤΡΟΤΑΣΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

Υ.Γ. Το Προεδρείο του Συλλόγου μας την Πέμπτη 10/12/2015 θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένη συνάντηση με την Δ.Α.Δ. κα Κονιδάρη για να συζητήσει και να αναζητήσει λύσεις σε τρέχοντα προβλήματα. Για τα αποτελέσματα της συνάντησης θα ακολουθήσει ειδική ανακοίνωση.

Advertisements

Written by antiracistes

Δεκέμβριος 12, 2015 στις 7:58 πμ

Αναρτήθηκε στις Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: