Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

Συσπείρωση Εργαζομένων ΑΤΕ: Συνεχίζουμε τον αγώνα για Συνδικαλισμό Εργαζομένων – Αποκρούουμε την επίθεση των εργοδοτικών στο ΣΕΤΑΠ

leave a comment »

Οι εκλογές του ΣΕΤΑΠ (8-9 Ιουνίου 2016) είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για το μέλλον του ΣΕΤΑΠ, για την τύχη των περίπου 3.500 μελών του αλλά και για το σύνολο των εργαζομένων της Πειραιώς. Το γνωρίζει πολύ καλά η διοίκηση, το διαισθάνονται οι εργαζόμενοι, το ξέρουν τα μέλη του ΣΕΤΑΠ. Σ’ αυτές τις εκλογές δεν θα ανανεωθεί απλά η εμπιστοσύνη σε παρατάξεις και πρόσωπα αλλά θα κριθεί η περαιτέρω πορεία του ΣΕΤΑΠ, αν θα εξακολουθήσει να είναι αγωνιστικός, διεκδικητικός, ασπίδα των εργαζόμενων ή θα μετατραπεί σε ένα ακόμη εργοδοτικό σύλλογο και τελικά θα διαλυθεί.

Η διοίκηση της Πειραιώς βλέπει τις εκλογές σαν μια πρώτης τάξης ευκαιρία να απαλλαγεί από ένα δραστήριο σύλλογο, ένα Σύλλογο που ασχολείται με το ωράριο, τις εργασιακές σχέσεις, τον Οργανισμό της τράπεζας που η ίδια θέλει να αγνοεί, την αξιολόγηση, την εθελουσία, ένα Σύλλογο που διεκδικεί, καταγγέλλει και αν χρειαστεί συγκρούεται για να υπερασπίσει τους εργαζόμενους. Ένα Σύλλογο που δεν συναλλάσσεται, δεν υποχωρεί, δεν ξεπουλά τους εργαζόμενους και το δίκιο τους.

Η διοίκηση της Πειραιώς βλέπει τις εκλογές σαν ευκαιρία να απαλλαγεί από ενοχλητικούς συνδικαλιστές που διεκδικούν, που δεν διστάζουν να καταγγείλουν και να προσφύγουν στα θεσμοθετημένα όργανα προκειμένου να υπερασπιστούν τους εργαζόμενους.

Η διοίκηση της Πειραιώς, που προσπαθεί να παρεμποδίσει τη συνδικαλιστική ενημέρωση των εργαζομένων, που έκλεισε τις ιστοσελίδες των Συλλόγων και των παρατάξεων, που δεν επιτρέπει την αποστολή mails με συνδικαλιστική ενημέρωση ενώ κατακλύζεται η τράπεζα από διαφημιστικά mails βλέπει τις εκλογές σαν μια πρώτης τάξης ευκαιρία και να ησυχάσει και να είναι νόμιμη. Θέλει άκρα του τάφου σιωπή για τον εργασιακό μεσαίωνα που βασιλεύει στην Πειραιώς και «σπρώχνει» τους εργοδοτικούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο πριν τις εκλογές άλλαξε τάχα πολιτική και δεν επιτρέπει την αποστολή μηνυμάτων ενώ οι εργοδοτικοί ένθεν κακείθεν συνεχίζουν ανενόχλητοι.

Οι εργαζόμενοι της Τράπεζας γνωρίζουν ότι οι εκλογές του ΣΕΤΑΠ είναι κρίσιμες για το μέλλον αφού ο ΣΕΤΑΠ, αν και δεν είναι ο αντιπροσωπευτικός, εξακολουθεί να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να καθορίζει την ατζέντα των θεμάτων. Και αυτό οφείλεται στο προοδευτικό προεδρείο του και ιδιαίτερα στη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ που έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και το βάρος της προσπάθειας.

Οι εργαζόμενοι της Τράπεζας, που βιώνουν καθημερινά την ανυπαρξία του εργοδοτικού συνδικαλισμού, γνωρίζουν ότι η στάση του Συλλόγου εξαρτάται από το ποιοι τον οδηγούν, γνωρίζουν ότι οι ΔΗΣΥΕ & ΔΑΚΕ στόχο έχουν να οδηγήσουν το Σύλλογο στην ανυπαρξία του ΣΕΤΠ και ανησυχούν γιατί αυτό θα έχει επιπτώσεις στη εργασία τους.

Τα μέλη του ΣΕΤΑΠ, που γνώρισαν το ρόλο που διαδραμάτισαν ΔΗΣΥΕ & ΔΑΚΕ επί ΑΤΕ, που ξέρουν τις ευθύνες τους στο ξεπούλημα της, φοβούνται και δικαίως τους συνδικαλιστές που φόρεσαν την λεοντή του αγωνιστή χωρίς να πουν ούτε λέξη για τα προβλήματα των εργαζομένων, χωρίς να εκστομίσουν έστω το όνομα ακόμη του εργοδότη. Θα τους (ξανα)ξεπουλήσουν πάλι με την πρώτη ευκαιρία….

Ψήφο στη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Σας ζητάμε να ψηφίσετε ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. Να μας ψηφίσετε και να μας δώσετε τη δυνατότητα να συνεχίσουμε και ταυτόχρονα να εμποδίσουμε να γίνει ο ΣΕΤΑΠ εργοδοτικός. Γιατί ο ΣΕΤΑΠ θα γίνει εργοδοτικός, όπως επί ΑΤΕ ήταν κυβερνητικός, αν οι δυο παρατάξεις του εργοδοτικού τόξου πάρουν την πλειοψηφία του Συλλόγου.

Γνωρίζουμε καλύτερα από κάθε άλλη φορά τα προβλήματα και έχουμε αποκτήσει τη γνώση και την πείρα να τα αντιμετωπίσουμε. Πορευτήκαμε τρία χρόνια στα βαθειά νερά με ανηλεή πόλεμο από τη διοίκηση και τις παρατάξεις ΔΗΣΥΕ &ΔΑΚΕ. Αντέξαμε και συνεχίζουμε. Το έργο μας μιλάει, το βιώνουν οι συνάδελφοι, το αναλύουμε και στις μέσα σελίδες αυτής της εφημερίδας. Δώστε με τη ψήφο σας τη δυνατότητα να αγωνιστούμε από καλύτερες θέσεις.

Ψηφίστε ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ!

Written by antiracistes

5 Ιουνίου, 2016 στις 4:03 μμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: