Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

Ο κατήφορος δεν έχει τέλος (Ε.Α.Σ. Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας)

leave a comment »

Ο κατήφορος δεν έχει τέλος

Δυστυχώς, η κατάσταση οδηγείται συνεχώς από το ένα πρόβλημα στο άλλο. Παράλληλα όμως έχουμε και τη διαρκή αποκαθήλωση των επίδοξων σωτήρων μας. Για πολλοστή φορά, οι εκπρόσωποι της ΚΙΣΥΕΤ έδειξαν το πραγματικό πρόσωπο και τις προθέσεις τους. Και είναι φανερό ότι και τα δύο δεν έχουν στόχο τη διασφάλιση της αξιοπιστίας του Συλλόγου.

Μετά τη συνεχή υπονόμευση της λειτουργίας του Δ.Σ., με αλλεπάλληλες ενέργειες υποκατάστασής του,
Μετά την άρνηση ανάληψης των ευθυνών που τους αναλογούν, που προκύπτουν από την περιπέτεια στην οποία οδήγησαν τη λειτουργία του Σωματείου, σε μια κρίσιμη περίοδο εφαρμογής του ν. 4387/2016 κατά την οποία επέλεξαν να αποπροσανατολίσουν τους συναδέλφους και να δημιουργήσουν αδιέξοδο στο Σύλλογο, δίνοντας άλλοθι σε όλες διαχρονικά τις νεοφιλελεύθερες κυβερνητικές επιθέσεις, της σημερινής συμπεριλαμβανομένης, σε βάρος των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας,
Μετά τη διαρκή αντιδεοντολογική, αυταρχική και αντιδημοκρατική πρακτική και την ανεύθυνη συνειδητή επιλογή τους να οξύνουν τεχνητά τα υπαρκτά προβλήματα του ΣΣΕΜ, οδηγώντας τον σε ενδοσκόπηση σε μια κρίσιμη περίοδο που συνεχίζεται η επίθεση στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα,
Μετά την πρόσφατη άθλια και χυδαία συμπεριφορά μελών και φίλων της, που εκφράστηκε με βρισιές, απειλές, τραμπουκισμούς, με την ανοχή των εκπροσώπων της στο Δ.Σ.,
Η ΚΙΣΥΕΤ, συνεπής στην υπονομευτική, ανεύθυνη, ευθυνόφοβη και αντιδημοκρατική πρακτική της, “ξαναχτύπησε”!

Εκμεταλλευόμενοι τα πολλά και σοβαρά προβλήματα και τις αδυναμίες που παρουσιάζει δυστυχώς η οργάνωση και η λειτουργία του Συλλόγου, οι εκπρόσωποί της στο Δ.Σ., ανάρτησαν στην ιστοσελίδα του Συλλόγου, μόνοι τους, αυθαίρετα και καταχρηστικά, ανακοίνωση – πρόσκληση για έκτακτη εκλογική Γ.Σ. για τις 18.10.2016, που αποφάσισε καταρχήν προηγούμενο Δ.Σ., χωρίς να ορίσει την ημερήσια διάταξη. Χρησιμοποίησαν μάλιστα το λογότυπο του ΣΣΕΜ και την υπογραφή του Δ.Σ., χωρίς να έχει προηγηθεί σχετική συνεδρίασή του και να ληφθεί οριστική απόφαση!
Είναι τουλάχιστον η δεύτερη φορά που, ενώ εμφανίζονται ως αποκλειστικοί φορείς της αντιμετώπισης και της επίλυσης των προβλημάτων, αποδεικνύονται, με τις συγκεκριμένες ενέργειές τους, πολύ χειρότεροι από αυτούς που έχουν στοχοποιήσει. Αποδεικνύοντας ότι ο στόχος τους δεν είναι η διασφάλιση της αξιοπιστίας του ΣΣΕΜ, αλλά να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη!

Απέναντι στο δίλημμα γραφειοκρατία και ανεπάρκεια ή υπονόμευση και αυταρχισμός, η ΕΑΣ Συνταξιούχων επιλέγει το δύσκολο δρόμο της κατάθεσης συγκεκριμένων προτάσεων, του ουσιαστικού διαλόγου και της προσπάθειας επανεκκίνησης της λειτουργίας του Συλλόγου, με τον επαναπροσδιορισμό της λειτουργίας και της δράσης του.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δεν οφείλονται σε μεμονωμένα πρόσωπα, αλλά στην λειτουργία των συλλογικών οργάνων. Σωματείο δεν είναι ο Πρόεδρος ή ο Γενικός Γραμματέας ή το κάθε μεμονωμένο μέλος του Δ.Σ., αλλά το αποτέλεσμα της θεσμικής λειτουργίας των συλλογικών οργάνων και των μελών του. Η ποιότητα της οργάνωσης και της λειτουργίας του ΣΣΕΜ, δεν θα αλλάξει με την απλή αλλαγή των προσώπων στις θέσεις ευθύνης, αλλά με την ουσιαστική αλλαγή της θεσμικής οργάνωσης και λειτουργίας των συλλογικών του οργάνων.

 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=751092475029121&id=228607437277630

Written by antiracistes

27 Σεπτεμβρίου, 2016 στις 5:02 μμ

Αναρτήθηκε στις Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: