Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

Ανακοίνωση ΔΗΣΥΕ – Συμμαχία των απόντων

leave a comment »

Αθήνα, 3 Νοεμβρίου 2016

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, αναγκαστήκαμε με λύπη μας να ασχοληθούμε με το ετερόκλητο νεομνημονιακό μόρφωμα, που εδώ και λίγους μήνες συγκροτήθηκε στο Σύλλογό μας, με μοναδικό στόχο την διάλυση και την παράλυση του ΕΝ.Α.Σ.

Δυστυχώς οι θλιβεροί απολογητές της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, εξακολουθούν να επιδίδονται σε έναν μονομέτωπο αγώνα εναντίον της ΔΗΣΥΕ και του Συλλόγου μας.

Επειδή το ειδικό και συνδικαλιστικό βάρος του καθενός δεν επαρκεί, όπως αποδεικνύεται από τις δημοκρατικές διαδικασίες τις οποίες περιφρονούν (εκλογές, Γ.Σ., Δ.Σ.), αποφάσισαν να ενωθούν με συγκολλητική ουσία την ιδεοληψία, τα συμφέροντα και την συνδικαλιστική ανεπάρκεια.
Έτσι προσφάτως γεννήθηκε η «Συμμαχία Εργαζομένων» που βομβαρδίζει καθημερινά τους εργαζόμενους με υβριστικά, ρυπαρά και κυρίως γεμάτα ψέματα κείμενα και ανακοινώσεις.
Μοναδικός στόχος είναι η ΔΗΣΥΕ και κατ’ επέκταση η ενότητα και η αγωνιστική δράση του Συλλόγου μας.

Εξυπηρετώντας κυβερνητικά και προσωπικά συμφέροντα, εξαπολύουν τόνους λάσπης και ψεύδους με μια ξύλινη παλαιοκομματική και παραληρηματική γλώσσα, που δεν λέει τίποτα για την ταμπακιέρα που είναι τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων.

Ενδεικτικά, εύκολα μπορεί κάποιος να παρατηρήσει πίσω από την παραληρηματική και αυτάρεσκη ξύλινη γλώσσα ότι:
Απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά στις κυβερνητικές ευθύνες για την φτωχοποίηση, την φοροεπιδρομή, την οικονομική και εργασιακή συρρίκνωση του Κλάδου. Είναι φανερό ότι η Συμμαχία είναι «Συμμαχία κυβερνητικών απολογητών».
Δεν γίνεται καμία αναφορά στο ασφαλιστικό και στην απαλλοτρίωση συντάξεων και καταστατικού του Ταμείου. Σαν να μην υπάρχει θέμα ισοπέδωσης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Είναι φανερό ότι η Συμμαχία είναι «Συμμαχία θαυμαστών του κου Κατρούγκαλου».
Δεν υπάρχει καμία ευθεία αναφορά ούτε στον εργοδοτικό συνδικαλισμό ούτε στις ευθύνες της εργοδοσίας. Για όλα φταίει κατά την Συμμαχία η ΔΗΣΥΕ και η συντριπτική πλειοψηφία του Συλλόγου μας και της ΟΤΟΕ. Είναι φανερό ότι η Συμμαχία είναι «Συμμαχία σπίλωσης του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος».
Δεν αναφέρεται τίποτα απολύτως για το συνδικαλιστικό και πολιτικό παρελθόν αυτών που συγκροτούν την Συμμαχία. Κανένας δεν γεννήθηκε με παρθενογένεση. Γιατί κρύβουν την πολιτική τους καταγωγή, την συνδικαλιστική τους διαδρομή και την απόλυτη συμφωνία τους με το σύνολο των επιλογών του Συλλόγου και της ΔΗΣΥΕ επί δεκαετίες; Οι «διαφωνίες» και η αλλαγή τακτικής προέκυψαν τους τελευταίους μήνες γιατί είδαν το φως το αληθινό ή γιατί ξεβολεύτηκαν, άλλαξαν κόμμα και είναι μισό βήμα πριν την σύνταξη; Είναι φανερό ότι η Συμμαχία είναι μάλλον «Συμμαχία των βολεμένων».
Γιατί άραγε δεν αναφέρονται ποτέ σε αριθμούς; Γιατί δεν μας λένε πώς γίνεται η κακή ΔΗΣΥΕ, που στις προηγούμενες εκλογές τιμήθηκε με το 65% των ψήφων των εργαζομένων συγκρότησε διαπαραταξιακό Προεδρείο δίνοντας θέσεις ευθύνης και αποσπάσεις στους όψιμους υβριστές της;
Γιατί δεν μας λένε όπου γίνεται καταγραφή τι επιρροή έχουν; Στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στις 22/10/2016 όλες μαζί οι παρατάξεις πλην ΔΗΣΥΕ άθροισαν στις τρεις επίσημες ψηφοφορίες από 23 έως 28 ψήφους!!! Είναι φανερό ότι η Συμμαχία εκτός των άλλων είναι «Συμμαχία των ολίγων και εκλεκτών».
Βομβαρδίζουν με ψέματα και συκοφαντίες τους εργαζόμενους. Κατηγορούν την ΔΗΣΥΕ ότι «τα βρήκε με την Τράπεζα» ότι ανέβαλε δίκες, ότι υπέστειλε τη σημαία της διεκδίκησης!
Τους πληροφορούμε ότι την 31/10, την 1,2,4,7,8, 9, 10, 14, 15, 16, 17… /11, εκδικάζονται οι αγωγές εκατοντάδων μελών μας για μισθολογικές διεκδικήσεις και υποβαθμίσεις, Η ΔΗΣΥΕ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ. Απέναντι στον διοικητικό και νομικό μηχανισμό της Τράπεζας δίνει την μάχη της προάσπισης των δικαιωμάτων των συναδέλφων και στα δικαστήρια. Άλλοι δεν είναι εκεί ως όφειλαν. Είτε γιατί δεν «αντέχουν την πίεση», είτε γιατί «δεν γνωρίζουν τα θέματα», σίγουρα όμως γιατί δεν τους μένει χρόνος από τις περιοδείες, όπου καθυβρίζουν ψευδολογώντας στελέχη της ΔΗΣΥΕ.

Παρομοίως δεν είναι εκεί όταν οι συνάδελφοι απευθύνονται στον Σύλλογο για θέματα εθελούσιας εξόδου και πιέσεων, όταν κατατίθενται αγωγές για το ασφαλιστικό μαζί με την ΟΤΟΕ (αλίμονο με την Κυβέρνηση θα τα βάλουμε!).
Εξαφανισμένοι από κάθε δραστηριότητα του Συλλόγου επί σειρά μηνών, επιδίδονται σε έναν πόλεμο που εξυπηρετεί εμφανώς αυτούς που δεν θέλουν την ενότητα, την δράση και τελικά την ίδια την ύπαρξη του Συλλόγου. Η Συμμαχία είναι φανερό ότι είναι «Συμμαχία των απόντων».

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας με την καθοδήγηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης συνεχίζει καθημερινά να μάχεται, να διεκδικεί και να ενώνει.

Στις ανακοινώσεις μας και στις επαφές μας με τους συναδέλφους δεν θα σπαταλήσουμε άλλο χρόνο γι’ αυτούς που στην ζωή τους διεκδικούν λίγα «λεπτά δημοσιότητας» υπηρετώντας σημαίες ευκαιρίας.

Αντίπαλοι μας είναι η Κυβέρνηση, η εργοδοσία, οι μνημονιακοί νόμοι και τα καθημερινά προβλήματα.

Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία Συμμαχία απόντων βολεμένων και εν δυνάμει συνταξιούχων να βρουν τον «ρόλο τους» μέσα από ψέματα και ύβρεις.

Συνεχίζουμε:
– Ενωτικά – Διεκδικητικά – Αγωνιστικά
– Όλοι έχουμε την ιστορία μας και φυσικά πρόσωπα και παρατάξεις.
– Οι εργαζόμενοι έχουν και μνήμη και γνώση και θα αποδώσουν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Written by antiracistes

3 Νοεμβρίου, 2016 στις 5:41 μμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: