Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

Ανακοίνωση Νο. 91 – Η ζωή δεν είναι θέατρο, είναι μάχη ΕΝ.Α.Σ. Εργαζομένων Άλφα-Εμπορικής

leave a comment »

Ανακοίνωση Νο. 91 –
Η ζωή δεν είναι θέατρο, είναι μάχη

Αθήνα 15.11.2016
– Είναι φανερό ότι η ύπαρξη και η δράση του Συλλόγου μας ενοχλεί αφόρητα πλέον κομματικούς και εργοδοτικούς μηχανισμούς.
– Λίγες μέρες πριν τις προγραμματισμένες αρχαιρεσίες στο Σύλλογό μας, εκδηλώνεται μια σχεδιασμένη και προγραμματισμένη επίθεση που μοναδικό στόχο έχει την διάλυση του ΕΝ.Α.Σ. προς όφελος κομματικών και εργοδοτικών μορφωμάτων.
– Στην ετερόκλητη συμμαχία των δήθεν αριστερών, έρχεται να προστεθεί σήμερα και η ανακοίνωση του εργοδοτικού Συλλόγου της Alpha Bank, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα και αποκαλύπτοντας εμφατικά ποιοι είναι πίσω από την επίθεση στον ΕΝ.Α.Σ.
Το χρονικό της απροκάλυπτα σχεδιασμένης επίθεσης εκτυλίσσεται σε τρεις φάσεις.
Τρία μονόπρακτα άρρηκτα ενωμένα μεταξύ τους που συνιστούν ένα θέατρο του παραλόγου. Μόνο που η ζωή δεν είναι θέατρο, είναι μάχη και τον επίλογο τον γράφουν αποκλειστικά οι εργαζόμενοι.

  1. Δημιουργείται η λεγόμενη συμμαχία που αναλαμβάνει την «βρώμικη »δουλειά». Ορφανά του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ, των ακροδεξιών ΑΝΕΛ και μονίμως βολεμένοι που βρίσκονται στον προθάλαμο της σύνταξης, με λάσπη, ψεύδη και παραληρηματικό λόγο προσπαθούν -μάταια όμως- να δημιουργήσουν «κλίμα» εσωτερικού προβλήματος!!!
  2. Το πιο σκληρά κομματικό κομμάτι του Συλλόγου που εκφράζεται από την ΕΣΑΚ, αφού δεν κατάφερε ποτέ να επιβάλλει τις κομματικές του γραμμές λαμβάνοντας χαμηλότατα ποσοστά, υλοποιεί τώρα την ειλημμένη από μήνες απόφαση του να προσχωρήσει στον εργοδοτικό Σύλλογο. Υλοποιεί την σκληρή κομματική γραμμή άθροισης ψήφων, αποτελώντας ένα ανώδυνο «αριστερό άλλοθι» για την συντριπτικά πλειοψηφούσα παράταξη του εργοδοτικού Συλλόγου.
Έτσι και αλλιώς ποτέ δεν ήθελε να αλλάξει τίποτα στο Συνδικαλιστικό Κίνημα. Ενδιαφερόταν αποκλειστικά για την κομματική επιβίωση. Καλή τύχη στην «γυάλα του εργοδοτικού συνδικαλισμού» και στον ρόλο του «αγωνιστικού χρυσόψαρου» που σας επιφυλάσσουν. Εμείς συνεχίζουμε τιμώντας και τους δικούς σας αγώνες που στο παρελθόν δώσαμε μαζί.
  1. Με ανακοίνωσή του ο εργοδοτικός Σύλλογος έρχεται να «κεφαλαιοποιήσει» τις προηγούμενες ενέργειες και να προαναγγείλει την διάλυση του ΕΝ.Α.Σ. Δεν τολμάει να αντιπαρατεθεί επί της ουσίας. Χρησιμοποιεί υπονοούμενα, αγνοώντας σκόπιμα ότι στο παρελθόν αυτός ο Σύλλογος ήταν θέατρο απίστευτων καταγγελιών για κακοδιαχείριση (AXA, ΤΑΠΙΛΤΑΤ κλπ.) που κατέληξαν στα δικαστήρια. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Είναι φανερό ότι είμαστε αγκάθι στα πλευρά ενός συστήματος, που θέλει να επιβάλλει την σιωπή των αμνών στους εργαζόμενους. Αυτό το σύστημα στρατολογεί ετερόκλητες δυνάμεις με αποκλίνοντα συμφέροντα, προσωπικές ανεκπλήρωτες φιλοδοξίες με σκοπό να του κάνουν την βρώμικη δουλειά στις «επιχειρήσεις εδάφους»!!!
Συνήθως ο λαός λέει ότι το μπόϊ του καθενός μετριέται με την ποιότητα και την ποσότητα των «αντιπάλων» του.
Για εμάς πραγματικός αντίπαλος είναι τα προβλήματα των εργαζομένων.
– Είμαστε εδώ.
– Είμαστε σε κάθε αγώνα, σε κάθε διεκδίκηση, σε κάθε αγωνία και σε κάθε ελπίδα του απλού εργαζόμενου.
– Είμαστε η φωνή που ενοχλεί.
– Είμαστε η Συλλογική συνείδηση που θέλουν να σβήσουν.
– Είμαστε στα πεζοδρόμια, στα δικαστήρια, στις διαπραγματεύσεις και όπου αλλού λειτουργεί το συντεταγμένο Συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας.
  • Καλούμε τον κάθε εργαζόμενο να απαντήσει μόνος του στο ερώτημα.
Ποιος συνεκτικός ιστός ενώνει όλο αυτό το ετερόκλητο μέτωπο που επιτίθεται συντονισμένα και ποιος ωφελείται από αυτό;
  •  Προειδοποιούμε τους όψιμους αλλά και τους παλαιότερους «Ταλιμπάν της εργοδοσίας», ότι καλά θα κάνουν να ασχοληθούν με τα του οίκου τους, γιατί η σύγκριση στην πράξη υπό την υπόκρουση σκληρού ροκ δεν τους ευνοεί αλλά αντίθετα τους εκθέτει.
            Συνεχίζουμε,
και καλούμε το σύνολο των συναδέλφων να πυκνώσει τις τάξεις του ΕΝ.Α.Σ. ενισχύοντας την μοναδική ΑΥΤΟΝΟΜΗ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ –ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ φωνή στον Όμιλο της ALPHA BANK.
Συνεχίζουμε,
πιο δυνατοί, πιο πεισμωμένοι, πιο έτοιμοι από ποτέ να είμαστε η φωνή που ενώνει τους εργαζόμενους και ενοχλεί κομματικούς και εργοδοτικούς υπαλλήλους.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο ΑΝ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΟΥΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

 

Written by antiracistes

15 Νοεμβρίου, 2016 στις 11:26 μμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: