Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

ΔΗΣΥΕ Εμπορικής & Ενωμένος Σύλλογος Alpha εξωραΐζουν* το «Πρόγραμμα Αποχωρήσεως»

leave a comment »

Η ταύτιση πολιτικής που ακολουθούν από κοινού απέναντι στην εργοδοσία τόσο οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές της Alpha όσο και οι αντίστοιχοι κρυφοεργοδοτικοί της ΔΗΣΥΕ Εμπορικής έχει γίνει βέβαια αντιληπτή από όλους τους συναδέλφους στην Τράπεζα.

  • Σιγήν ιχθύος οι της ΔΗΣΥΕ Eμπορικής για τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα της καθημερινότητας ,
  • «Πλάτες» στην εργοδοσία, προκειμένου αυτή να περνάει ανενόχλητα την πολιτικής της, η παράταξη «Ενωμένος Σύλλογος» της Alpha.

Η τέτοια σύμπλευση ωστόσο αποκαλύφθηκε για άλλη μια φορά στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Προσωπικού Alpha Bank.

Στην ομιλία του εκεί (44:10) , ο απερχόμενος Πρόεδρος κ. Γκιάτης (παράταξη «Ενωμένος Σύλλογος») ανέφερε σχετικά με το Πρόγραμμα Εθελούσιας Εξόδου:

«Γυρίσαμε όλο το Δίκτυο…και στην Περιφέρεια και το μόνο που λέγαμε στους συναδέλφους…»ότι μπορεί και να ασκούνται πιέσεις, να υπάρχει μια ανορθόδοξη πολιτική…»
και λέγαμε στους συναδέλφους  «να μην επηρρεάζεται ο καθένας από τα χρήματα που ακούει, αν δεν έχει συμπληρώσει τα συντάξιμα χρόνια μην διαννοηθεί να φύγει από την Τράπεζα. Και καλύψαμε πολλές περιπτώσεις πίεσης που ασκήθηκαν από κάποιους Διευθυντές Διευθύνσεων που θέλαν να είναι βασιλικότεροι του βασιλέως»

Αντιγράφουμε τώρα από την σχετική ανακοίνωση του ΕΝ.Α.Σ. την οποία υπέγραψαν οι συνδικαλιστές της ΔΗΣΥΕ (Πρόεδρος, Αναπλ. Γραμματέας)

«Καλούμε όσα στελέχη και διάφορα παπαγαλάκια από υπερβάλλοντα ζήλο καταφεύγουν σε πιέσεις, απειλές και εκβιασμούς συναδέλφων για «εθελούσια έξοδο» να σταματήσουν άμεσα αυτές τις πρακτικές» και συνεχίζει: « Η επόμενη ανακοίνωσή μας θα καταγγείλει ονομαστικά προς τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους τα συγκεκριμένα στελέχη»

Δεν φανταζόμαστε βέβαια να υπήρξαν αφελείς συνάδελφοι που να πίστεψαν τα περί ονομαστικών καταγγελιών κλπ. που «υποσχέθηκαν» οι λογοκόποι** της ΔΗΣΥΕ.
Ούτε βέβαια πιστεύει κανείς ότι …η Διοίκηση αγνοεί τις πρακτικές στελεχών της – τα οποία προφανώς και θα «μαλώσει»…όταν η ΔΗΣΥΕ τα καταγγείλει ονομαστικά !!!

Η εξαπάτηση στοχεύει σε κάτι πιό ουσιαστικό :

Στο ότι τόσο οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές της Alpha όσο και οι κρυφοεργοδοτικοί της ΔΗΣΥΕ εντοπίζουν το πρόβλημα απλά και μόνο σε κάποια «κακά στελέχη», στόχευση που όμως εξυπηρετεί την Τράπεζα!
Διότι έτσι αποκρύπτεται η πραγματικότητα που δεν είναι άλλη από μια διαδικασία συγκαλλυμένων απολύσεων και μείωσης των θέσεων εργασίας βάσει του Πλάνου Αναδιάρθρωσης.

Για αυτό και εξαπατούν συνειδητά τους εργαζόεμνους διότι εάν παραδεχθούν ανοιχτά ότι η Alpha Bank προχωρά σε μείωση των θέσεων εργασίας τότε θα πρέπει όχι μόνο να τοποθετηθούν ξεκάθαρα…
Αλλά να έρθουν και σε πραγματική αντιπαράθεση με την εργοδοσία.

_______________________________________________________________

*εξωραΐζω (ρήμα)
– κάνω κάτι ομορφότερο, το καλλωπίζω, το ομορφαίνω

**λογοκόπος (ουσιαστικό)
– αυτός που λέει μεγάλα λόγια, που υπόσχεται πολλά και δεν κάνει τίποτε, ο λογάς

Written by antiracistes

3 Φεβρουαρίου, 2017 στις 7:23 μμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: