Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

ΕΝ.Α.Σ Παιδικές κατασκηνώσεις – Έκτακτη είδηση

leave a comment »

Αθήνα 06.06.2017
 
Ανακοίνωση Νο. 17
 
Συνάδελφοι,
    Λίγες μόνο ημέρες πριν την έναρξη της Α’ κατασκηνωτικής περιόδου, συγκεκριμένα στις 2 Ιουνίου, το αρμόδιο Υπουργείο μέσω του ΕΦΚΑ, εξέδωσε την «πολυαναμενόμενη» εγκύκλιο για την συμμετοχή των παιδιών των ασφαλισμένων σε θερινές κατασκηνώσεις.
    Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η ενημέρωση και οι οδηγίες αφορούν μόνο 3 κλάδους του πρώην ΤΑΥΤΕΚΩ (ΤΑΠ ΟΤΕ, ΚΑΠ ΔΕΗ, ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ) και όχι το ΤΑΠΕΤΕ της πρώην Εμπορικής!  Δυστυχώς το Υπουργείο, πέραν των γνωστών σε όλους τους εργαζόμενους προβλημάτων που έχει δημιουργήσει από την ενοποίηση όλων των Ταμείων στο «υδροκέφαλο» τέρας του ΕΦΚΑ, έχει χάσει και την στοιχειώδη ευαισθησία που οφείλει απέναντι στους ασφαλισμένους του.
Τα μέλη μας όπως καταβάλουν έγκαιρα και αδιαμαρτύρητα τις εισφορές τους, με τον ίδιο τρόπο απαιτούν από τον ασφαλιστικό τους φορέα ισότιμη και δίκαιη αντιμετώπιση. Είναι μια εξωφρενική περίπτωση διαχωρισμού, αδικίας και εμπαιγμού των ασφαλισμένων. Δεν είναι δυνατόν η ανικανότητα, η ανοργανωσιά και η έλλειψη προγραμματισμού του Υπουργείου να έχουν τελικά σαν  «θύματα» τα δικαιώματα συνεπών ασφαλισμένων και των οικογενειών τους.
Θυμίζουμε ότι το ίδιο Υπουργείο δια της σιωπής του, αρνήθηκε να συναντήσει το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, κωφεύοντας σε δυο επιστολές/αιτήματά μας για συνάντηση, ίσως φοβούμενο ότι θα έπρεπε με επιχειρήματα να στηρίξει τόσο τον αδικαιολόγητο διαχωρισμό και αποκλεισμό των παιδιών των μελών μας από τις κατασκηνώσεις, όσο βέβαια και για να αποφύγει την διεκδίκηση επιστροφής των επιπλέον εισφορών μας (+4,25%) για την επικούρηση.
Συνάδελφοι,
Σε δυο προηγούμενες ανακοινώσεις μας είχαμε ενημερώσει τα μέλη μας για το τραγελαφικό τοπίο που είχε δημιουργηθεί από την αδυναμία του ΕΦΚΑ να απαντήσει άμεσα στις αγωνίες των ασφαλισμένων.
Ο Σύλλογός μας είχε προνοήσει να ενημερώσει τα μέλη του για έγκαιρη διασφάλιση συμμετοχής των παιδιών σε προγράμματα θερινών κατασκηνώσεων, ιδίως για την Α΄ περίοδο, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε για επιχορήγηση 300 ευρώ  ανά παιδί σε περίπτωση που δεν βρεθεί συνολική λύση μέσω ΕΦΚΑ.
Ήδη σήμερα, η Τράπεζα εξέδωσε ενημερωτικό σημείωμα Νο 63/ 6 Ιουνίου 2017, στο οποίο ανακοινώνει την δυνατότητα συμμετοχής των παιδιών των εν ενεργεία συναδέλφων της πρώην Εμπορικής σε 7 ιδιωτικές κατασκηνώσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με πλήρη κάλυψη της δαπάνης εκ μέρους της. Είναι μια θετική κίνηση της Τράπεζας, στην κατεύθυνση όσων είχαν συζητηθεί μεταξύ μας, αλλά υπολείπεται της πρότασής μας για διεύρυνση τουλάχιστον του καταλόγου με τις συνεργαζόμενες κατασκηνώσεις αν όχι της ελεύθερης επιλογής του ενδιαφερόμενου.
Συνάδελφοι,
Την ύστατη ώρα, με αποκλειστική ευθύνη του απόντος Υπουργείου, η Τράπεζα δίνει μια μερική έστω λύση. Ο Σύλλογός μας θα τηρήσει τη δέσμευσή του και επιτρέποντας στα μέλη του ελευθερία επιλογής πανελλαδικά, εκτός των προτεινόμενων από την Τράπεζα κατασκηνώσεων, θα επιδοτήσει με 300 ευρώ  ανά κατασκηνωτή τα μέλη του, με προσκόμιση της εξοφλητικής απόδειξης στο όνομά του στη Γραμματεία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΧΑΙΡΕΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
 
 
 
Ευπόλιδος 8, 105 51 Αθήνα
Τηλ.: 210-3245.739, 3245.679, 3240.242, 3240.086
Fax: 210-3240407

Written by antiracistes

7 Ιουνίου, 2017 στις 8:26 πμ

Αναρτήθηκε στις Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: