Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

EN.A.Σ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΣΟ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

leave a comment »

Αθήνα 30.10.2017

Ανακοίνωση Νο. 23

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΣΟ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Συνάδελφοι,
Είναι γεγονός ότι η οικονομία της χώρας γενικά και το τραπεζικό σύστημα ειδικότερα έχουν πληγεί βίαια και επανειλημμένα τα χρόνια της κρίσης που δυστυχώς ακόμη διανύουμε. Οι επιπτώσεις της κρίσης σε κοινωνικό, οικονομικό και εργασιακό επίπεδο είναι πασίγνωστες και ως εκ τούτου περιττό να αναλυθούν ή να περιγραφούν και πάλι.
Παράλληλα όμως και το αξιακό σύστημα της χώρας και της κοινωνίας έχει τραυματιστεί και οι θεσμοί δείχνουν να αντιμετωπίζονται με καχυποψία και απαξίωση από τους πολίτες. Ο συνδικαλισμός που για χρόνια αποτέλεσε την ελπίδα του κόσμου της εργασίας για μια αξιοπρεπή διαβίωση και ένα ασφαλέστερο εργασιακό μέλλον, δεν απέφυγε τον κανόνα.
Σήμερα λοιπόν που όλα δείχνουν δυσοίωνα και τελματωμένα, ο ρόλος του συνδικαλισμού οφείλει να αναδειχθεί και να εκπληρώσει το λόγο της ύπαρξης του.
Συνάδελφοι,
Ο Σύλλογος μας με μια ιστορική διαδρομή γεμάτη αγώνες, διεκδικήσεις και μετρήσιμα αποτελέσματα, αισθάνεται την ανάγκη να απευθυνθεί σε όλους τους συναδέλφους στην Alpha Bank. Χωρίς βαθυστόχαστες αναλύσεις και άμεση ή έμμεση κινδυνολογία για το μέλλον των θέσεων εργασίας, αντιμετωπίζει με ρεαλισμό, αντικειμενικότητα και προοπτική το παρόν και το μέλλον των συναδέλφων. Οι εργαζόμενοι δεν είναι ιθαγενείς για να θαμπωθούν από τα «φανταχτερά καθρεφτάκια και τις χάντρες» των γνωστών απόντων από τις συνδικαλιστικές διεκδικήσεις. Μόνο κακό κάνουν και στους συναδέλφους και στην Τράπεζα οι κινδυνολογίες, η καταστροφολογία και ο έμμεσος εκφοβισμός. Η δική μας δράση γίνεται πάντα στο φως της ημέρας και όχι με «προσωπικές» κατ’ οίκον επιστολές ! Εν τέλει ας αναρωτηθεί ο κάθε συνάδελφος ποιος θα τον στηρίξει μέχρι τέλους, ποιος θα συγκρουστεί, αν χρειαστεί, με συμφέροντα και εργοδοσία, ποιος θα σταθεί στο πλάι του συνδικαλιστικά και νομικά;
Εμείς ως συνεπές Σωματείο, σας καλούμε να έρθετε μαζί μας, να πυκνώσετε τις γραμμές αυτών που γνωρίζουν:
Να αγωνίζονται
Να διεκδικούν
Να δικαιώνονται
Συνάδελφοι,
Είναι γνωστό ποιες ήταν οι εργασιακές σχέσεις και οι αμοιβές στην πρώην Εμπορική, ποιοι διεκδίκησαν και υπέγραψαν Συμβάσεις και Συμφωνίες που βελτίωσαν θεαματικά το βιοτικό και εργασιακό μας επίπεδο, ποιοι είχαν μακράν τις καλύτερες εργασιακές σχέσεις και αμοιβές απ’ όλους τους Τραπεζοϋπάλληλους. Όπως αντίστοιχα είναι γνωστό ποιοι όχι μόνο επεδίωξαν αλλά και τελικά υπέγραψαν την οικονομική και εργασιακή ισοπέδωση μερίδας συναδέλφων της Τράπεζας, απορρίπτοντας συνειδητά την μοναδική ευκαιρία βελτίωσης των αντίστοιχων όρων των παλαιών συναδέλφων της Alpha για μια «προς τα πάνω εξίσωση» όλου του Προσωπικού στα πλαίσια της λογικής αλλά και της «ίσης μεταχείρισης του Προσωπικού», που επικαλέσθηκαν.
Συνάδελφοι,
Ο συνδικαλισμός και τα Σωματεία οφείλουν να επιστρέψουν στην φυσική τους θέση, αυτήν που υπαγορεύουν οι συνάδελφοι και οι ανάγκες τους. Αγωνιστικά, διεκδικητικά, σύγχρονα και έλλογα να οδηγήσουν τους εργαζόμενους πρώτα σε ασφαλή νερά και στη συνέχεια στο δρόμο της βελτίωσης των συνθηκών και της ικανοποίησης των αναγκών τους. Τα μεγέθη και οι αριθμοί του Τραπεζικού τομέα, είναι γνωστά και αποδεκτά. Είναι όμως ρόλος και ευθύνη των Διοικήσεων να τα επεξεργαστούν και να πάρουν τις επιχειρηματικές αποφάσεις, Τα Σωματεία αντίστοιχα οφείλουν να τα γνωρίζουν και να παρεμβαίνουν, να προβάλλουν προπαντός τα συμφέροντα των εργαζομένων και την προστασία τους.
Εμείς δεν επιδιώκουμε την αδράνεια μέσω του εκφοβισμού
Εμείς δεν διστάζουμε να καταγγέλλουμε, να διεκδικούμε, να
προτείνουμε
Εμείς δεν βαφτίζουμε το αντίδωρο παντεσπάνι
Δύναμή μας ήταν, είναι και θα είναι οι εργαζόμενοι χωρίς αποκλεισμούς, αφορισμούς και χαρακτηρισμούς. Αποδεικνύουμε καθημερινά με την δράση και την στάση μας την ποιότητα και το ήθος του Σωματείου μας. Δυστυχώς έτσι εκτίθενται κάποιοι που είναι συνηθισμένοι να απολαμβάνουν «την σιωπή των αμνών». Εμείς σας καλούμε όλους όχι μόνο να συνεχίσετε να μας ενισχύετε μέσα από τις γραμμές του Συλλόγου μας, αλλά και όλους όσους θέλουν ένα συνδικαλισμό ανεξάρτητο, ακηδεμόνευτο, αγωνιστικό και αποτελεσματικό, να ενωθούν μαζί μας.
Ο ΕΝ.Α.Σ υφίσταται και υπάρχει για να υπερασπίζεται και να προστατεύει τον κάθε εργαζόμενο, για να δίνει ελπίδα και προοπτική στα όνειρά του, για να του διασφαλίσει ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον.
Είμαστε εδώ σαν ΕΝ.Α.Σ., όρθιοι και μαχητικοί για να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΧΑΙΡΕΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Υ.Γ.1: Οι αποσπάσεις των εκλεγμένων μελών του Δ.Σ. προβλέπονται από τους νόμους και την Κλαδική Σύμβαση. Σκοπός τους είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών των εργαζομένων και ΜΟΝΟ !!!
Υ.Γ.2: Αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας εδώ.

Ευπόλιδος 8, 105 51 Αθήνα
Τηλ.: 210-32.45.739, 32.45.679, 32.40.242, 3240.086 Fax: 210-32.40.407
Email: info@enas.net.gr

Written by antiracistes

31 Οκτωβρίου, 2017 στις 8:18 πμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: