Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

Ιδιωτική εταιρεία φύλαξης με πελάτες ΔΕΚΟ, Υπουργεία, Τριτοβάθμια Ιδρύματα καθιερώνει την πληρωμή εργαζομένων ανά τρίμηνο

leave a comment »

Την πληρωμή των εργαζομένων της ανά τρίμηνο καθιερώνει μέσω της νέας επιχειρησιακής σύμβασης που υπέγραψε η εργοδοσία της Oceanic Security, που δραστηριοποιείται στον τομέα της φύλαξης. Για το 2016 η εταιρεία είχε τζίρο 3,76 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ίδια στην ιστοσελίδα της, στον αναλυτικό κατάλογο πελατών της (εδώ), πελάτες της είναι ή έχουν υπάρξει μεταξύ άλλων: το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το υπουργείο Εσωτερικών, το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, η ΕΕΑΤΑ, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το ΓΝ Ζακύνθου, το ΠΓΝ Πάτρας, το Δικαστικό Μέγαρο Πάτρας, το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ο Οργανισμός Λιμένος Πάτρας, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η ΣΤΑΣΥ, ο ΟΑΣΑ, η ΕΤΑΔ ΑΕ, η ΔΕΗ, ο ΔΕΔΔΗΕ, τα ΕΛΤΑ, ο ΟΓΑ, η Cosmote, η ΔΕΠΑΝΟΜ, η Κοινωνία της Πληροφορίας, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, η Alpha Bank, η Τράπεζα Πειραιώς, η ΙΝΤΕΡΚΑΤ, η ΤΕΡΝΑ, ο ΑΚΤΩΡ κ.λπ.

Η Oceanic Security, στη νέα επιχειρησιακή σύμβαση που υπέγραψε στις 29 Ιανουαρίου 2018 με διετή ισχύ, αναφέρει ότι «η καταβολή των αποδοχών του προσωπικού, δύναται να λαμβάνει χώρα ενός 60 ημερών από τη λήξη του μήνα, εντός του οποίου παρασχέθηκε η εργασία». Και ο παραλογισμός της καθιέρωσης πληρωμής του μισθού ανά τρίμηνο, δεν σταματά εδώ καθώς όπως αναφέρεται στην εν λόγω επιχειρησιακή σύμβαση «οποιαδήποτε καταβολή ανώτερη του ως άνω νόμιμου μισθού καλύπτει συμψηφιστικά (καταλογισμός οποιανδήποτε τυχόν άλλη απαίτηση απορρέουσα από υπερεργασία κατά τη νύχτα, Κυριακές και αργίες και παντός είδους επιδόματα».

Όσον αφορά το χρόνο εργασίας, όπως αναφέρεται, διατηρείται το καθεστώς της εξαήμερης απασχόληςη των 40 ωρών εβδομαδιαίως για το σύνολο του προσωπικού στην εταιρεία. Παρέχεται όμως το δικαίωμα στην εταιρεία να καταρτίζει ατομικές συμφωνίες με κάθε εργαζόμενο χωριστά απασχόλησης του, επί πέντε ημέρες την εβδομάδα ανεξαρτήτου ημερήσιου χρόνου απασχόλησης (μερική ή πλήρης απασχόληση). Επίσης η εταιρεία ανάλογα με τα έργα που αναλαμβάνει κατά διαστήματα μπορεί να μεταβάλλει τον τόπο παροχής εργασίας σε όλη την ελληνική επικράτεια, προκειμένου να εξυπηρετήσει καλύτερα τις λειτουργικές της ανάγκες. Επίσης προβλέπεται ότι το διάλειμμα δεν αποτελεί χρόνο εργασίας αλλά παρατείνεται το ωράριο πραγματικής εργασίας του προσωπικού το οποίο φυσικά δεν δικαιούται αποδοχές για τον χρόνο του διαλείμματος.

Για την νέα αυτή Επιχειρησιακή Σύμβαση η εταιρεία επικαλείται το γεγονός ότι διατηρεί απαιτήσεις έναντι τρίτων, ιδίως δε έναντι του ελληνικού ύψους αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, «πράγμα που της δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας και μη δυνατότητας ανταπόκρισης της στην κάλυψη του κόστους μισθοδοσίας και ασφάλισης του προσωπικού της».

http://ergasianet.gr/2018/02/14/%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%86%CF%8D%CE%BB%CE%B1%CE%BE%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82/

Advertisements

Written by antiracistes

Φεβρουαρίου 14, 2018 στις 7:18 πμ

Αναρτήθηκε στις Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: