Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

ΑΣΚΥ για τις εκλογές στην Ιδιωτική Υγεία – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Αγωνιστικης Συνδικαλιστικης Κινησης Υγειονομικων

leave a comment »

ΑΣΚΥ για τις εκλογές στην Ιδιωτική Υγεία
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Αγωνιστικης Συνδικαλιστικης Κινησης Υγειονομικων

ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

Η κυβέρνηση προσπαθεί να φτιάξει το αφήγημα του τέλους των μνημονίων και της εξόδου από την επιτήρηση. Οι υποσχέσεις όμως για φιλεργατική πολιτική όπως η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και η αύξηση του κατώτατου μισθού, συνδυάζονται με φοροαπαλλαγές για τους πλούσιους, προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και συνέχιση της λιτότητας. Δε μας αρκούν συμβολικές ανακοινώσεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις, απαιτούμε ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και ξήλωμα των μνημονιακών φραγμών. Διεκδικούμε μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων και επιπλέον προσλήψεις και χρηματοδότηση για τις ρημαγμένες κοινωνικές υπηρεσίες σε Υγεία, Παιδεία, Δήμους.

Στη νέα περίοδο πολλοί κλάδοι παλεύουν και πετυχαίνουν νίκες. Οι συνταξιούχοι με τους αγώνες τους πέτυχαν να πιέσουν την κυβέρνηση να μην εφαρμόσει τις περικοπές των συντάξεων. Οι εργαζόμενοι στην Cosco έφτιαξαν σωματείο και πέτυχαν με την απεργία τους την ένταξη στα βαρέα και συνεχίζουν να παλεύουν για την υπογραφή ΣΣΕ. Οι συμβασιούχοι των δημοσίων νοσοκομείων με τον ανυποχώρητο αγώνα τους πέτυχαν την ανανέωση των συμβάσεών τους για δεύτερη φορά.

Οι απεργίες στις 14 και 28 Νοέμβρη, έδειξαν μια δυναμική και μπορούν να γίνουν η αρχή ενός κύκλου αγώνων για το ξήλωμα όλων των μνημονιακών μέτρων. H ΓΣΕΕ δεν θέλει και δεν μπορεί να οργανώσει αυτούς τους αγώνες ενώ η στάση της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) στο ΕΚΑ να καταγγείλει αρχικά και να υποχωρήσει τελικά όσον αφορά την απεργία στις 14 Νοέμβρη στέρησαν την δυνατότητα για ενιαίο απεργιακό μέτωπο κι άφησαν χώρο στη γραφειοκρατία να υπονομεύσει τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων. Οι αγώνες μας όταν είναι αποφασιστικοί, ενωτικοί και μαζικοί μπορούν να κερδίζουν, έτσι θα σπάσουμε και τη αντίληψη που αναπαράγει η συνδικαλιστική γραφειοκρατία ότι «δεν μας παίρνει να κάνουμε τίποτα» για να επιβάλλει την αδράνεια. Ο μόνος τρόπος να έχουμε κατακτήσεις είναι η κλιμάκωση των αγώνων.

Τα τελευταία χρόνια οι εργοδότες μας έχουν επωφεληθεί στο έπακρο από τα αντεργατικά μέτρα της τωρινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, εμφανίζοντας τεράστια κερδοφορία και ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους. Οι όμιλοι στην ιδιωτική υγεία χτίζουν αυτοκρατορίες στηριζόμενες στην εντατικοποίηση, τους μισθούς πείνας, την απλήρωτη εργασία, την εργοδοτική αυθαιρεσία και το φόβο της ανεργίας. Παράλληλα τα έσοδά τους είναι εγγυημένα από τις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ και τη συνεχή υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας, ενώ και η σημερινή κυβέρνηση δεν παύει να ενισχύει την ιδιωτική υγεία εις βάρος του δημόσιου συστήματος υγείας και των ασφαλιστικών μας ταμείων, παρά τις διακηρύξεις της για το αντίθετο.

Η σημερινή ηγεσία της ΟΣΝΙΕ έχει ευθύνη για την ασυδοσία που επικρατεί στον κλάδο, καθώς με την υπογραφή της σύμβασης το 2012 έβαλε την υπογραφή της στην κατάργηση των μειωμένων ωραρίων, των ειδικών αδειών, τη μείωση των μισθών, το διαχωρισμό νέων και παλιών εργαζόμενων. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη διεκδίκηση υπογραφής ΣΣΕ στα χέρια της ηγεσίας της ΟΣΝΙΕ. Χρειάζεται οργάνωση στα πρωτοβάθμια σωματεία και ο αγώνας να περάσει στα χέρια των εργαζομένων. Να υπάρχει συνεχής πίεση προς την ηγεσία της ΟΣΝΙΕ. Να οργανώσουμε σε κάθε χώρο με τους νέους συναδέλφους μπροστά, κινητοποιήσεις για να καταργηθεί ο διαχωρισμός νέων και παλιών εργαζόμενων. Κανείς εργαζόμενος στην ιδιωτική υγεία κάτω από τα 751 βασικό μισθό και να δοθούν όλα τα επιδόματα ανά ειδικότητα και στους νέους συναδέλφους.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ

Και στον κλάδο μας υπάρχουν αγώνες που πετυχαίνουν νίκες. Το προηγούμενο διάστημα οι συνάδελφοι στο Νέον Αθήναιον με την ανυποχώρητη στάση τους και τις συνεχείς κινητοποιήσεις τους μετά το κλείσιμο της κλινικής κατάφεραν να πιέσουν το υπουργείο εργασίας να τους δώσει μέσω ΟΑΕΔ το έκτακτο επίδομα των 1000 ευρώ. Στο Ευγενίδειο θεραπευτήριο οι συνάδελφοι έδωσαν μάχες ενάντια στην απλήρωτη εργασία και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής τους δράσης. Στον όμιλο Euromedica οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν απεργιακές κινητοποιήσεις που απλώθηκαν από την Αθήνα μέχρι την Θεσσαλονίκη για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους. Στο Ωνάσειο οι συνάδελφοι δίνουν έναν αγώνα διαρκείας για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τους με απεργίες και στάσεις εργασίας, πιέζοντας την πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου που προσπαθεί να εκτονώσει τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων και να επιβάλει μια στάση αναμονής μέχρι την έκδοση της τροπολογίας για την οποία οι αγώνες των συναδέλφων ανάγκασαν τον Πολάκη να δεσμευτεί. Η απεργία αυτή πίεσε και την ηγεσία της ΟΣΝΙΕ να προκηρύξει κλαδική απεργία και συγκέντρωση στην κλινική Metropolitan στις 14 Νοέμβρη με κεντρικό αίτημα την υπογραφή κλαδικής σύμβασης.

Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δυναμώσουν το κλαδικό σωματείο προσωπικού ιδιωτικών κλινικών και να συμμετάσχουν στις εκλογές του σωματείου μας 13-16 Δεκέμβρη στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Στις εκλογές του Κλαδικού Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, ενισχύουμε τις δυνάμεις

της Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Υγειονομικών (ΑΣΚΥ)

Αγωνιζόμαστε για ένα σωματείο δράσης, ένα σωματείο μαζικό στα χέρια των εργαζόμενων που:

Θα παλεύει με επιμονή για την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων και την καταβολή των δεδουλευμένων στους απλήρωτους. Με συνεχείς αποκλεισμούς των εργασιακών χώρων, με πολύμορφες δράσεις, με την ενημέρωση με ανακοινώσεις, αφίσες, δελτία τύπου.
Θα δώσει με αποφασιστικότητα τη μάχη για την υπογραφή πραγματικής κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης χωρίς μειώσεις μισθών. Με απεργίες και κινητοποιήσεις στον κλάδο, ώστε ο αγώνας για τη σύμβαση να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων.
Θα αγκαλιάσει τους ανέργους του κλάδου, οργανώνοντας την πάλη για δουλειά για όλους και αξιοπρεπή επιβίωση το διάστημα της ανεργίας. Με δομές αλληλεγγύης για να μην βρεθεί κανείς συνάδελφος χωρίς σπίτι, χωρίς ρεύμα, χωρίς γάλα για τα παιδιά του.
Θα λειτουργεί με ανοιχτές αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, όπου κάθε συνάδελφος θα μπορεί να συμμετέχει και να εκφράζεται. Με μαζικές Γενικές Συνελεύσεις όπου όλοι μαζί θα συζητάμε και θα αποφασίζουμε για τη δράση μας. Ένα σωματείο που θα ενθαρρύνει την αυτοοργάνωση σωματειακών επιτροπών σε αγωνιστική κατεύθυνση σε χώρους δουλειάς.
Θα ενημερώνει τα μέλη του για τις αποφάσεις και τις δράσεις του και θα επιδιώκει τη μαζική συμμετοχή τους σε κάθε κινητοποίηση. Θα έχει εσωτερική ζωή με συζητήσεις, προβολές, εκδηλώσεις.
Θα συντονίζεται μέσα από ανοιχτές διαδικασίες με κάθε σωματείο που κινητοποιείται και βρίσκεται σε αγωνιστική κατεύθυνση, από τα κάτω ένα συντονισμό με δημοκρατικές διαδικασίες από τα κάτω, με αγωνιστική δράση στις κινητοποιήσεις ενάντια στα αντεργατικά μέτρα, αλλά και πρακτικές αλληλεγγύης ανάμεσα σε διαφορετικούς κλάδους.
Θα παλεύει ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό οργανώνοντας και συμμετέχοντας σε αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις. Θα αντιπαλεύει το σεξισμό και κάθε είδουςΑ διάκριση μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς.
Αγωνιζόμαστε για ένα ταξικά ανασυγκροτημένο, ριζοσπαστικό εργατικό κίνημα για να πάρουμε οι εργαζόμενοι με τις αποφασιστικές μας διαδικασίες τους αγώνες στα χέρια μας, να σπάσουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων από τη γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ κι όλων αυτών που θέλουν να μας βάλουν να παλέψουμε μαζί με τους εργοδότες μας. Για να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους τα εργατικά μας συμφέροντα!

Απαιτούμε:

Μία συλλογική σύμβαση για όλη την ιδιωτική υγεία που να αναπληρώνει τις μειώσεις μισθών και να αποκαθιστά τη θεσμική μας κατοχύρωση από το 2009.
Έξω οι επιχειρηματίες από την περίθαλψη. Να κρατικοποιηθούν χωρίς αποζημίωση όλες οι δομές ιδιωτικής υγείας και να ενταχθούν στο ΕΣΥ.
Πανεργατικές κινητοποιήσεις με στόχο την ανατροπή των μνημονιακών αντεργατικών πολιτικών κυβερνήσεων – κεφαλαίου- Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.
Ανατροπή των μνημονίων-διαγραφή του χρέους-έξω η Ελλάδα από ευρώ -Ε.Ε.
Ισόβια στους δολοφόνους νεοναζί ! Να καταδικαστεί η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και όλες οι φασιστικές οργανώσεις. Απομονώνουμε τους νεοναζί από τα σωματεία μας!
Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν :

Στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας την Πέμπτη 13/12 & την Παρασκευή 14/12 από τις 11 π.μ. ως τις 7 μ.μ. και το ΣαββατοΚύριακο 15-16/12 από 10 π.μ. ως τις 6 μ.μ.

Στο Πολυδύναμο Κέντρο Αμπελοκήπων την Παρασκευή 14/12 από τις 11π.μ. ως τις 5 μ.μ.

Written by antiracistes

15 Δεκεμβρίου, 2018 στις 4:47 μμ

Αναρτήθηκε στις Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: