Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Τραπεζοϋπαλλήλων Ανακοίνωση 10/19 Αθήνα, 03/09/2019 Οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους θα αποτρέψουν οποιαδήποτε σχέδια αποσταθεροποίησης των εργασιακών σχέσεων

leave a comment »

Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Τραπεζοϋπαλλήλων
Ανακοίνωση 10/19 Αθήνα, 03/09/2019
Οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους θα αποτρέψουν οποιαδήποτε σχέδια αποσταθεροποίησης των εργασιακών σχέσεων
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Με την υπογραφή της από 25/07/2019 συμφωνίας μεταξύ ΟΤΟΕ και Τρ. Πειραιώς σχετικά με την απασχόληση των εργαζομένων στη διαχείριση των κόκκινων δανείων της τράπεζας, διασφαλίστηκαν δύο βασικά αιτήματα που οι εργαζόμενοι έθεσαν, διεκδίκησαν και εν τέλει κέρδισαν με τις δυναμικές τους κινητοποιήσεις:
1. Η μετάβαση των εργαζομένων θα γίνει σε ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΒΑΣΗ και όσοι παραμείνουν στην Τράπεζα Πειραιώς θα αξιοποιηθούν σε άλλες μονάδες της Τράπεζας, σύμφωνα με τον κανονισμό εργασίας.
2. Για όσους επιθυμούν να μεταφερθούν στη νέα εταιρεία θα υπάρχει κάλυψη των αποδοχών και των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, όπως αυτά προβλέπονται από τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις της ΟΤΟΕ και τις επιχειρησιακές συμβάσεις στην Τράπεζα Πειραιώς.
Αντί, όμως, η Διοίκηση της Τράπεζας να τηρήσει τη συμφωνία και να αφήσει τους εργαζόμενους να αποφασίσουν ανεπηρέαστοι για το εργασιακό μέλλον τους, επικεντρώθηκε σε ένα άνευ προηγουμένου πογκρόμ εκβιαστικών διλλημάτων στους εργαζόμενους, για να τους αναγκάσει να μεταβούν στη νέα εταιρεία.
Το τελευταίο και πλέον ανησυχητικό συμβάν είναι οι προσωπικές επικοινωνίες στελεχών του HR της Τράπεζας, τα οποία ακολουθώντας τη γραμμή της Διοίκησης απειλούν ευθέως με απολύσεις!
Με αυτή τη στάση της, η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ουσιαστικά ακυρώνει τη συμφωνία, απομειώνοντας, αφενός, το κύρος της ΟΤΟΕ εν τοις πράγμασι και βάζοντας αφετέρου σε αμφισβήτηση όλες τις υπογεγραμμένες συμφωνίες και συμβάσεις.
Σε όλους όσους θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι είναι αναλώσιμα υλικά, εμείς απαντάμε ότι οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς και σε όλες τις Τράπεζες, είναι το πολύτιμο κεφάλαιο για την ανάπτυξη και βιώσιμη λειτουργία τους.
Εμείς, οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι στις Τράπεζες αποτελούμε τον «κρίσιμο παράγοντα» για την διατήρηση και εμβάθυνση της αξιοπιστίας και της πίστης, απαραίτητες προϋποθέσεις για την εύρυθμη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος και τη δίκαιη ανάπτυξη προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Τα αμφιβόλου αξίας και ικανοτήτων golden boys & girls, που έχουν κατακλύσει τις Τράπεζες, έως τώρα έχουν λειτουργήσει με προσήλωση σε ένα και μοναδικό στόχο: την εξυπηρέτηση των συμφερόντων λίγων, γνωστών στους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» επιχειρηματικών κύκλων και εις βάρος της κοινωνίας και των εργαζομένων.
Για την αντιμετώπιση αυτής της αρνητικής εξέλιξης καλούμε την Ομοσπονδία άμεσα να προασπίσει το κύρος της, να συγκαλέσει τα όργανά της, Εκτελεστική Γραμματεία και Γενικό Συμβούλιο, ώστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δώσουμε αποφασιστική απάντηση, τόσο προς τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς όσο και στις Διοικήσεις των υπόλοιπων Τραπεζών, με ένα και μόνο περιεχόμενο:
Οι συμφωνίες και οι συμβάσεις που οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους κατακτούν, υπογράφονται για να τηρούνται και όχι να μένουν κενό γράμμα.
Οι εργαζόμενοι, ενωμένοι και με αποφασιστικότητα, θα αποτρέψουν τα όποια σχέδια των τραπεζιτών για περαιτέρω μείωση των θέσεων εργασίας στις Τράπεζες και την πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.
Η Γραμματεία της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Τραπεζοϋπαλλήλων

Written by antiracistes

3 Σεπτεμβρίου, 2019 στις 6:08 μμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: