Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

ΔΑΣ-ΕΤΕ Ανακοίνωση Νο.1 Αθήνα, 03/02/2020

leave a comment »

Ανακοίνωση Νο.1 Αθήνα, 03/02/2020
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Στη σκιά της απαράδεκτης επιστολής του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Μυλωνά προς όλους εμάς, το προσωπικό της Εθνικής Τράπεζας, καθώς και τις ακόμη πιο απαράδεκτες δηλώσεις προς τον Τύπο και με το διάλογο για εισαγωγή νέου «Συστήματος αξιολόγησης και ανάπτυξης προσωπικού» να βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου ΣΥΕΤΕ. Ως ΔΑΣ, μέσω του επικεφαλής και των εκπροσώπων μας στο Δ.Σ. περιγράψαμε την κατάσταση που επικρατεί στην πλειονότητα των εργασιακών χώρων της Τράπεζας :
– Κλίμα ανασφάλειας και φόβου για το εργασιακό μας μέλλον. – Υποστελέχωση και εντατικοποίηση της εργασίας, ιδίως στις μονάδες του Δικτύου, από το κύμα εθελούσιας εξόδου μιας σειράς στελεχών με εμπειρία και γνώσεις, που άρον άρον σπεύδουν να «πατήσουν το κουμπί», απέχοντας οι περισσότερες και οι περισσότεροι αρκετά χρόνια από τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος. – Καταγγελίες για εκβιαστικού τύπου διλήμματα «ή παίρνεις την εθελούσια ή θα
απασχοληθείς στο project ΗΡΑΚΛΗΣ». – Ειδικοί συνεργάτες- επικεφαλής σε μια πλειάδα κρίσιμων για την Τράπεζα Διευθύνσεων, παρακάμπτοντας και παραγκωνίζοντας στελέχη από τον κορμό της ΕΤΕ, οι οποίοι, όπως χαρακτηριστικά μας μεταφέρουν οι συνάδελφοι από τις μονάδες αυτές, «δεν ξέρουν και δεν μπορούν να τις λειτουργήσουν». Κάτι, φαίνεται, πήγε λάθος στην «αξιολόγηση» αυτών των ειδικών συνεργατών ή μάλλον τα κριτήρια επιλογής τους τελικά δε συνηγορούν σε «μια σύγχρονη, απλή και αξιοκρατική τράπεζα», σύμφωνα με την επιστολή του κ. Μυλωνά…
Επαναλάβαμε ότι η κύρια ευθύνη και το κεντρικό πλαίσιο δράσης του ΣΥΕΤΕ, έτσι όπως εμείς ως ΔΑΣ το αντιλαμβανόμαστε, είναι η υπεράσπιση και η διαφύλαξη της απαρέγκλιτης τήρησης του υφιστάμενου «Κανονισμού Εργασίας» και όλου του κανονιστικού πλαισίου που ρυθμίζει τις εργασιακές μας σχέσεις.
«Χρυσά» συμβόλαια σε λίγους, Εντατικοποίηση και ανασφάλεια για τους πολλούς! Αυτή είναι η ΕΤΕ της «επόμενης μέρας»;
Γιατί στην Εθνική Τράπεζα ΕΧΟΥΜΕ και Κανονισμό Εργασίας και Σύστημα Αξιολόγησης της Απόδοσης. Όπως έχουμε και Κανονισμό Εξειδικευμένων, Επιχειρησιακή και Κλαδική Σύμβαση! Kι αν κάπου πάσχουν αυτοί οι υπάρχοντες θεσμοί είναι το γεγονός της μη τήρησής τους ή της στρεβλής εφαρμογής τους. Παθογένειες για τις οποίες όλοι εμείς, εργαζόμενες και εργαζόμενοι στην ΕΤΕ, είμαστε οι τελευταίοι που φέρουμε ευθύνη. Όπως, επίσης, δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία ή άλλοθι για αλλαγές προς το χειρότερο η διαπίστωση ότι «οι Κανονισμοί δεν εφαρμόζονται». Θεσμική μας υποχρέωση είναι να πιέζουμε, να παρεμβαίνουμε συλλογικά κι οργανωμένα και να αποκαθιστούμε την ορθή τήρηση των Κανονισμών. Επαναλάβαμε, τέλος, ότι ο διάλογος με τη Διοίκηση οφείλει να επικεντρώνεται στην αναζήτηση των κατάλληλων μεθόδων και ασφαλιστικών δικλείδων, που θα διορθώνουν τις στρεβλώσεις και θα οδηγούν στην θεσμική θωράκιση των αδιαπραγμάτευτων για εμάς αρχών:
– της διαφάνειας – της αξιοκρατίας – της ίσης μεταχείρισης του προσωπικού της ΕΤΕ.
Αν η Διοίκηση επιθυμεί να «αναδομήσει» το Σύστημα Αξιολόγησης και Ανάπτυξης, προκειμένου …δια της διολισθήσεως να φτάσει και στις αλλαγές που επιθυμεί στον Κανονισμό Εργασίας, ΑΣ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΙ!!!
Έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε τις συλλογικές θεσμικές μας κατακτήσεις και να μην επιτρέψουμε ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ προς την κατεύθυνση της γιγάντωσης του διευθυντικού δικαιώματος, εξάλειψης της αξιοκρατίας, συρρίκνωσης των μελλοντικών αμοιβών και της προοπτικής επαγγελματικής μας εξέλιξης!
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Αν η Διοίκηση της Εθνικής πιστεύει στην αξία του διαλόγου και της συναίνεσης οφείλει να αναλογιστεί ότι οι διακηρυγμένες προθέσεις της για «διαφάνεια» και «αξιοκρατία», μέσα στα πλαίσια του μετασχηματισμού που υλοποιεί, πρέπει να αποδεικνύονται στην πράξη, με προτάσεις που σέβονται τα πυρηνικά στοιχεία της εργασιακής κουλτούρας στην Εθνική Τράπεζα και το σύνολο των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Αυτό που αποτελεί βαρίδι για την Εθνική Τράπεζα του 2020 δεν είναι η ύπαρξη θεσμικού πλαισίου προστασίας της εργασίας αλλά η ανυπαρξία ενός συνεκτικού σχεδίου κι ενός εμπνευσμένου οράματος για το μέλλον, για μια Τράπεζα στυλοβάτη της εθνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας. Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη για τις βαθύτερες επιδιώξεις των πιο ακραίων κύκλων της Διοίκησης. Αν η «αναδόμηση του πλαισίου ανάπτυξης, εξέλιξης και ανταμοιβής» του προσωπικού, την οποία ευαγγελίζεται ο κ. Μυλωνάς, είναι η θεσμοθέτηση των «επιτελικών» διακρίσεων και η μεγέθυνση του χάσματος ανάμεσα σε μια μικρή ομάδα χρυσοπληρωμένων στελεχών από τη μια και ένα πλήθος υποαμειβόμενων, ευέλικτα και εντατικά εργαζόμενων- κυνηγών στόχων και πωλήσεων από την άλλη, οφείλουμε να ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ και όχι να το συζητάμε!
Αυτό τονίσαμε, ως ΔΑΣ, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. ΣΥΕΤΕ, καλώντας την πλειοψηφία του ΣΥΕΤΕ (ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ) να καταγγείλει τις μεθοδεύσεις και το κλίμα φόβου και ανασφάλειας που εντέχνως καλλιεργεί με τις δημόσιες παρεμβάσεις του ο κ. Μυλωνάς. Γιατί στον ιστορικό ΣΥΕΤΕ δεν ταιριάζει ούτε η αφωνία ούτε η απραξία!
Τονίσαμε για πολλοστή φορά ότι η υπεράσπιση του «συντάγματος των εργασιακών μας σχέσεων» δεν είναι υπόθεση συσχετισμών, τακτικισμού ή μιας σχετικής πλειοψηφίας εντός ΣΥΕΤΕ αλλά απαιτεί ευρύτατη ενότητα, συναντίληψη και ομοψυχία. Όπως απαιτεί και συναδέλφους κοινωνούς όλων των πληροφοριών και όλων των σταδίων του διαλόγου με τη Διοίκηση, ενημερωμένους και ενεργητικούς. Όχι συναδέλφους σε «ύπνωση» , φορείς του εφησυχασμού και της λογικής της ανάθεσης. Με ενότητα και αγώνα θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας! Με διάλογο, διαπραγμάτευση, κινητοποιήσεις, με όποιο μέσο απαιτηθεί! Ως ΔΑΣ, σε αυτό τον αγώνα δηλώνουμε βροντερό παρών και καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους να παλέψουμε για αυτά που μας ανήκουν και δεν μας χαρίστηκαν. Να παλέψουμε για θεσμούς αξιοκρατίας, διαφάνειας και δημοκρατίας!
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΑΣ facebook.com/dasyete Στοιχεία επικοινωνίας με τη ΔΑΣ: Σοφοκλέους 15, 10551, Αθήνα Τηλ: 2103349922 (19922), 2103349924 (19924), email: dasyete@yahoo.com

Written by antiracistes

3 Φεβρουαρίου, 2020 στις 5:52 μμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: