Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

Λίγα λόγια για το ιστολόγιό μας – A few words about our blog

6 Σχόλια

GREEK UNIONS. Ένα εργατικό συνδικαλιστικό ιστολόγιο που φιλοξενεί όλες τις ειδήσεις και τις απόψεις που όχι μόνο παρουσιάζουν έντονο ενδιαφέρον αλλά δεν περνούν στον Τύπο και στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Και ξέρουμε γιατί! Επειδή δεν συμφέρει τις κυρίαρχες σήμερα κοινωνικές τάξεις και μερίδες να ακούγονται διαμαρτυρίες, να διεκδικούνται λύσεις σε εργατικά προβλήματα, να προβάλλονται τα αιτήματα των εργαζομένων για σταθερή δουλειά, ανθρώπινη εργασία, εργατικό έλεγχο και αυτοδιαχείριση των παραγωγικών μονάδων που σήμερα είναι στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών μετοχικών επιχειρήσεων. Αυτό, λοιπόν, το ιστολόγιο που έχει ήδη γίνει ο «πρωινός καφές» εκατοντάδων εργαζομένων θα συνεχίσει να φιλοξενεί απόψεις παρατάξεων, συνδικάτων, και φυσικά κάθε εργαζόμενου/η θέλει να ακουστεί η φωνή και η άποψη του/της.

Σας περιμένουμε

Written by antiracistes

26 Φεβρουαρίου, 2008 στις 7:19 μμ

6 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

  1. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ εργαζομένων ΟΤΕ

    Δελτίο Τύπου

    Έπεσαν οι μάσκες

    Λούκα Κατσέλη 11/06/09 Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Για το ΠΑΣΟΚ, στρατηγικής σημασίας δημόσιες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε δίκτυα και υποδομές, οι οποίες έχουν σημαντικό αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο, οφείλουν να παραμείνουν υπό τον έλεγχο του Ελληνικού Δημοσίου. Το ΠΑΣΟΚ όταν γίνει κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε νομική, οικονομική και πολιτική δυνατότητα, ώστε το Ελληνικό Δημόσιο να επανακτήσει τον έλεγχο του ΟΤΕ, πάντοτε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον της εταιρείας και των εργαζομένων της.

    Νίκος Σηφουνάκης 4/11/09 “Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι σήμερα το ελληνικό δημόσιο εάν θέλει να επανακτήσει τον ΟΤΕ θα πρέπει να δώσει 4 δισ. ευρώ, Αντιλαμβάνεστε ότι κάτι τέτοιο, με τη σημερινή τραγική κατάσταση της οικονομίας, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα το επιτρέψει ποτέ. Ακόμα και να υποβάλουμε κάποιο σχέδιο, ξέρουμε εκ των προτέρων ότι θα το απορρίψει” .

    Δεν χρειάστηκαν παρά είκοσι μέρες για να ξεδιπλώσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το πραγματικό της πρόγραμμα και να αφήσει άφωνους με την επίδειξη ασυνέπειας και πολιτικού αμοραλισμού ακόμα και τους πιο ένθερμους «εκσυγχρονιστές» οπαδούς της. Οι πολίτες που την εμπιστεύθηκαν αλλά και οι εργαζόμενοι, διαπιστώνουν με αγανάκτηση ότι μετά την υπαναχώρηση από τις πρόσφατες προεκλογικές εξαγγελίες της για την δήθεν επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας με την COSCO για το λιμάνι και την MIG για την Ολυμπιακή, η κυβέρνηση εγκαταλείπει με μεγάλη ευκολία και τον ΟΤΕ στα χέρια του πιο επιθετικού κερδοσκοπικού κεφαλαίου.

    Η Deutsche Telekom θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι να δοκιμάσει την «σκληρή διαπραγματευτική δεινότητα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ». Η επανάκτηση του δημόσιου ελέγχου αναβάλλεται για τις Ελληνικές καλένδες . Ή για μετά την εξυγίανση της οικονομίας και την μείωση του ελλείμματος, δηλαδή μετά και τις Ελληνικές καλένδες.

    Μέχρι τότε όμως οι εργαζόμενοι δεν δικαιούνται να εφησυχάζουν. Οι λιμενεργάτες δείχνουν με την συνεπή και αταλάντευτη στάση τους τον δρόμο του αγώνα. Μόνο με την ανάπτυξη μαζικών αγώνων και τον συντονισμό της δράσης των εργαζόμενων στις πρώην ΔΕΚΟ είναι δυνατή η επαναφορά του ΟΤΕ και των άλλων οργανισμών στρατηγικού χαρακτήρα στον έλεγχο του δημοσίου.

    Η Γραμματεία της Αγωνιστικής Συνεργασίας – Πρωτοβουλίας ΟΤΕ

  2. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
    ΔΗΜΟΥ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Αγ. Δημητριος 15-01-10
    αρ. πρ.: 07
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    Το Δ.Σ. του συλλόγου υπαλλήλων του Δήμου Αγ. Δημητρίου καλεί τα μέλη του να σταθούν στο πλάι των συναδέλφων μας στη Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου μας . Εβδομήντα δύο συνάδελφοί μας βρίσκονται στον αέρα και αφού επι ενάμιση χρόνο αντιμετώπιζαν καθυστερήσεις στη καταβολή των μισθών τους .Έτσι αφού παραμένουν απλήρωτοι επί έξι μήνες από τη προηγούμενη διοίκηση του Δήμου τώρα αντιμετωπίζουν και το φάσμα της ανεργίας καθώς η Δημοτική επιχείρηση κλείνει αφού δεν εφαρμόστηκε καμία λύση και πετά στο δρόμο το προσωπικό της από την 31-12-10. Η Δ.Ε. δραστηριοποιείται με ωφελούμενους πάνω απο 1500 μαθητέςκαι δημότες με το ωδείο, τις σχολές χορού, τα προγράμματα Βοήθεια στο σπίτι, κοινωνικής μέριμνας καθώς και το μοναδικό Βρεφονηπιακό σταθμό του Δήμου. Όλες αυτές οι δραστηριότητες βρίσκονται στον αέρα και οι συνάδελφοί μας στο δρόμο της ανεργίας.
    Ο Σύλλογος μας επανειλημμένα έχε κάνει καθαρό ότι μόνο η ένταξη όλων των δραστηριοτήτων της Δημοτικής Επιχείρησης στις οργανωμένες υπηρεσίες του δήμου
    με τη παράλληλη μεταφορά όλου του προσωπικού στο δήμο είναι η μοναδική εγγύηση για την απρόσκοπτη συνεχή προσφορά όλου του παρεχόμενου απο αυτή έργου προς τους Δημότες. Καλούμε όλα τα μέλη του συλλόγου μας να σταθούν στο πλάι των συναδέλφων μας Θυμίζουμε οτι οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης συμβασιούχοι διαφόρων μορφών αλλά προσοχή και Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΑΣΕΠ) αποτελούν την νέα ποιοτική μορφή του προβλήματος, το μέλλον της ανεργίας δεν κάνει σε κανένα διακρίσεις. Όποιος έλεγε πριν λίγο καιρό ότι θα απολύονται Αορίστου Χρόνου εργαζόμενοι θα τον έλεγαν τρελό, όμως αύριο ακολουθούν και οι μόνιμοι, όπως τα παπαγαλάκια του κ. Πάγκαλου, της κυβέρνησης και της τρόικας λαλούν εδώ και καιρό Συνάδελφοι πρέπει να σημάνει συναγερμός στις γραμμές μας, όλοι να σταθούμε στο πλευρό των συναδέλφων μας. Το πρόβλημά τους είναι και δικό μας. Να εξασφαλίσουμε ένα όσο πιο πλατύ κοινωνικό μέτωπο στη κοινωνία, όχι μόνο του Αγ. Δημητρίου αλλά και των όμορων Δήμων. Να έρθουμε σε επαφή με τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, την ΠΟΕ-ΟΤΑ, να κινητοποιήσουμε κάθε δυνατότητα ώστε σε αυτή τη μάχη να κερδίσουμε εμείς. Να μην χάσει τη δουλειά του κανένας συνάδελφος, να μη χάσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες κανένας Δημότης. Καλούμε τους Δημότες του Αγ. Δημητρίου να στηρίξουν των αγώνα μας για δημοτικές υπηρεσίες δημόσιου χαρακτήρα και όχι πεδίο κέρδους κάθε ιδιώτη που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Ε.Ε., και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα με το νέο καθεστώς του Καλλικράτη,. Εν κρυπτό δίνουν τους ΧΥΤΑ και τα εργοστάσια διαλογής απορριμάτων στο μεγάλο κεφάλαιο. Πρέπει να αντιταχθούμε στη θεωρία τους <>.
    ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟΝ Ο.Ε.Υ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
    ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

    ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 17-01-11 ΚΑΙ ΩΡΑ 18:30ΜΜ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
    \
    ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΝΕΡΓΟΣ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

    ΓΡΑΜΜATEAS ΠΡΟΕΔΡΟΣ
    ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΧΡ. ΜΑΓΚΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    EYΘΥΜΙΟΥ

    16 Ιανουαρίου, 2011 at 6:11 μμ

  3. Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην Cosmote

    Αθήνα, 28/2/2011
    Συνάδελφοι,
    Στις 28/2, με μια πρωτοφανή σε προκλητικότητα κίνηση, η διοίκηση της Cosmote: Τσαμάζ και Σια, εξειδικεύοντας τα μέτρα της τρόικας και της κυβέρνησης κάνει άμεση εφαρμογή των αντεργατικών μέτρων ανακοινώνοντας μαζικές απολύσεις στo χώρο της Cosmote, Γερμανός και e-value.
    Νωρίτερα, δημοσιοποιήθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου ΟΤΕ για τη χρήση του 2010. Τα κέρδη της Cosmote παραμένουν σταθερά ψηλά, σ΄αντίθεση με τις ζημιές της Deutsche Telekom . Οι απολύσεις δείχνουν ότι το μόνο πράγμα που απασχολεί τη διοίκηση είναι η με τον οποιοδήποτε τρόπο αύξηση των κερδών της Deutsche Telekom και η τρομοκράτηση των εργαζόμενων σε όλο τον όμιλο.

    Τα κέρδη της Cosmote και οι απολύσεις πάνε πακέτο.

    Το πακέτο 120 απολύσεων που προτείνει με «πάθος» η διοίκηση της Cosmote και ο Τσαμάζ που το πλασάρουν ως το καλύτερο πρόγραμμα αποχωρήσεων της αγοράς!!! Θα πρέπει να επιστραφεί ως επιεικώς απαράδεκτο. Η Cosmote είναι μια
    υπέρ-κερδοφόρα εταιρεία και δεν χωράει καμία δικαιολογία.

    Η διοίκηση του σωματείου μας και το συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρέπει να μπουν στη λογική της επιλογής του ΣΚΟΙΝΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΝΕ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ.
    Μια θέση μόνο μπορεί να σταθεί στην όποια διαβούλευση.
    ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΣΤΗΝ COSMOTE.
    Tα μόνα που περισσεύουν είναι τα κέρδη τους και δεν μας πειράζει να μειωθούν.
    Δεν διαπραγματευόμαστε ούτε τον αριθμό, ούτε τον τρόπο των απολύσεων…
    Οι απολύσεις όπως και να πλασαριστούν με δήθεν παροχές, παραμένουν απολύσεις και απαρχή για νέες απολύσεις και περιορισμό των εργασιακών δικαιωμάτων.
    Οι απολύσεις στη Cosmote, Γερμανός, e-value αποτελούν τα προεόρτια αντίστοιχων ενεργειών για τον ΟΤΕ.
    Το σωματείο μας αρχίζει με μια 48ωρη απεργία και ΕΝΑ ΣΤΟΧΟ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ. Στη γενική συνέλευση αποφασίζουμε:
    Κλιμάκωση και συνέχιση δυναμικά των κινητοποιήσεών μας.
    Απαίτηση τώρα από την ΟΜΕ – ΟΤΕ για κοινό μέτωπο αγώνα.
    Η ΓΣΕΕ να αναλάβει τον συντονισμό όλων των κλάδων που αυτή την στιγμή βρίσκονται σε κινητοποιήσεις προκειμένου να δημιουργηθεί κοινό αγωνιστικό μέτωπο.

    ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
    Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

    protovoulia-cosmote.blogspot.com

  4. πσ

    29 Απριλίου, 2011 at 10:48 πμ

  5. ΜΙΚΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ 2013
    Σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο κοινωνικό τοπίο, η αποτύπωση της
    πραγματικότητας δεν μπορεί να είναι μια φωτογραφία της στιγμής, αλλά μια
    ζωντανή και διαρκής προσπάθεια καταγραφής της σε συγχρονισμό με τις
    ραγδαίες αλλαγές που συντελούνται γύρω μας. Σε αυτή τη δεύτερη έκδοση,
    θελήσαμε να «πιάσουμε» όλες αυτές τις αλλαγές που προκύπτουν μέσα από τις
    νέες ρυθμίσεις των τελευταίων εγκυκλίων του ΟΑΕΔ και του τρίτου κατά σειρά
    Μνημονίου, του Νοεμβρίου 2012. Αρκετά που ίσχυαν στον πρώτο Οδηγό δεν
    ισχύουν σε αυτόν, κι ό,τι αναγράφεται στον παρόντα πιθανότατα θα είναι
    ξεπερασμένο σε λίγους μήνες. (Διαμορφώθηκε επίσης σύμφωνα με τους
    προβληματισμούς και τις απορίες, όπως αυτοί αποτυπώθηκαν στα σχόλια που
    έγιναν στον προηγούμενο οδηγό από άνεργους συναδέλφους). Με το νου μας σε
    όλα τα παραπάνω, οι «Άνεργοι/ες από τις γειτονιές της Αθήνας», θέλουμε ο
    δεύτερος «Μικρός Οδηγός Δικαιωμάτων Ανέργων», να λειτουργήσει απλά ως ένα
    ακόμα μικρό «εργαλείο» γνώσης και δράσης. Κρίνουμε σαν αναγκαίο, οι
    άνεργοι, ως ένα αδιαχώριστο κομμάτι των εργαζομένων,να είναι ενήμεροι κι
    έτοιμοι να παλέψουν, έστω και για αυτά τα λίγα που προβλέπει γι’ αυτούς ο
    «Νόμος».

    http://anergoigeitonion.espivblogs.net/

    Click to access %CE%9D%CE%95%CE%9F%CE%A3-%CE%9F%CE%94%CE%97%CE%93%CE%9F%CE%A3-%CE%91%CE%9D%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%A9%CE%9D-2013.pdf

    anergoi_geitonies

    24 Μαρτίου, 2013 at 5:19 μμ

  6. Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΗΣ «ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ» ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΝ ΛΥΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
    ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
    Κυβέρνηση, κεφάλαιο και Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού πήραν σωρεία μέτρων που οδήγησαν σε καταβύθιση τους μισθούς, έβαλαν στο περιθώριο τις συλλογικές διεκδικήσεις με κατάργηση των ΣΣΕ και εκτόξευσαν την ανεργία φρόντισαν να προσφέρουν δώρο στις εταιρίες στρατιές εξαθλιωμένων εργαζομένων χωρίς δικαιώματα και μέσω των προγραμμάτων «αντιμετώπισης» της ανεργίας. Παράλληλα, σχεδιάζουν την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων με ομαδικές «εκδιώξεις» των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.
    Η εφαρμοζόμενη πολιτική με τις νέες ελαστικές εργασιακές σχέσεις (κοινωφελής εργασία, voucher) δε λύνει το πρόβλημα της ανεργίας. Στόχος τους είναι το ακριβώς αντίθετο από ό,τι διακηρύσσουν. Είναι η σταδιακή γενίκευση ενός καθεστώτος μισοεργασίας – μισοανεργίας σε ένα μεγάλο ποσοστό των εργαζόμενων, μέσα από την ανακύκλωση των άνεργων σε θέσεις προσωρινής ανασφάλιστης και κακοπληρωμένης εργασίας ή κατάρτισης.
    Στο δημόσιο τομέα απ’ τη μία προωθούνται απολύσεις και διαθεσιμότητες, απ’ την άλλη προσλαμβάνονται “πεντάμηνοι ωφελούμενοι” για να κάνουν την δουλειά τσάμπα, χωρίς κανένα δικαίωμα αλλά μόνο με υποχρεώσεις. Στο ΕΤΕΑ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης) τις χρόνιες ελλείψεις σε προσωπικό και τις πρόσφατες 30 διαθεσιμότητες από το μόνιμο προσωπικό ήρθαν να καλύψουν οι προσλήψεις δεκάδων συναδέλφων στην κοινωφελή εργασία καλύπτοντας έτσι, πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
    Να αντιδράσουμε απέναντι στον εμπαιγμό κράτους – εργοδοτών. Μας θέλουν να δουλεύουμε με χαρτζιλίκι και ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες, καθυστερούν τις πληρωμές. Στο ΕΤΕΑ από το ξεκίνημα του προγράμματος “κοινωφελούς εργασίας” υπάρχουν αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στη μισθοδοσία με ότι αυτό συνεπάγεται για τις ζωές των εργαζόμενων. Πλήρως ευθυγραμμισμένοι με την καταστροφική πολιτική του Υπουργείου Εργασίας (-Ανεργίας), ο διοικητής και οι υπηρεσίες του επικουρικού ασφαλιστικού ταμείου είναι και αυτοί υπεύθυνοι για τις κακές συνθήκες εργασίας των συναδέλφων και φροντίζουν με κάθε ευκαιρία να τις εντείνουν.
    Η προσβλητική συμπεριφορά του διοικητή του ΕΤΕΑ προς το σύνολο των εργαζομένων της “κοινωφελούς εργασίας” κατά την επίσκεψη του στο παράρτημα της Ευαγγελιστρίας 5, στις 2 Ιουλίου, είναι σαφές δείγμα εργοδοτικού αυταρχισμού και αυθαιρεσίας. Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές και οι συνθήκες εργασίας στο χώρο του ταμείου είναι απαράδεκτες. Όλα τα παραπάνω αποτελούν ζητήματα για τα οποία ως σωματεία προσφύγαμε στις αρμόδιες υπηρεσίες.
    Όσο βρισκόμαστε στο πεντάμηνο δεν σκύβουμε το κεφάλι. Αγωνιζόμαστε για όλα όσα μας κλέβουν, αγωνιζόμαστε για την αξιοπρέπεια μας. Μόνο με ενότητα, συντονισμό και αποφασιστικότητα μπορούμε να νικήσουμε.
    • Καμία καθυστέρηση στους μισθούς/άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.
    • Άμεση κατάργηση των προγραμμάτων εκμετάλλευσης των ανέργων.
    • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, κανονικές προσλήψεις και μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας με υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
    • Επίδομα ανεργίας, για όλο το διάστημα της ανεργίας, στους άνεργους και υποαπασχολούμενους, που να καλύπτει τις ανάγκες μας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
    • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που ελαστικοποιούν τις εργασιακές σχέσεις, απελευθερώνουν τις απολύσεις, καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις και το βασικό μισθό.

    Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών
    Σύλλογος Υπαλλήλων βιβλίου – Χάρτου Αττικής

    crassandclash

    12 Αυγούστου, 2014 at 3:47 πμ


Σχολιάστε