Greek Unions

Θεωρία και Πράξη του Εργατικού Συνδικαλισμού

ΚΙΝΗΣΗ Τ.Τ. – Το Φθινόπωρο της ανατροπής ξεκινάει από τη Θεσσαλονίκη!

leave a comment »

Το Φθινόπωρο της ανατροπής ξεκινάει από τη Θεσσαλονίκη!

Όταν με αφορμή τη ΔΕΘ, η πιο αντιλαϊκή κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος, ετοιμάζεται να στήσει άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, τότε οι εργαζόμενοι και η κοινωνία έχουμε υποχρέωση να απαντήσουμε και να απαιτήσουμε πίσω το μέλλον μας.

  • Όταν η ανεργία χτυπάει πλέον το 30%, όταν διαλύουν κάθε εργασιακό δίκαιο, όταν ετοιμάζουν νέο κύμα απολύσεων σε τράπεζες, δήμους, εκπαίδευση, δημόσιο, όταν ξεπουλούν – χαρίζουν και τα τελευταία παραγωγικά εργαλεία της χώρας.
  • Όταν ο φασισμός μας χτυπάει την πόρτα, τότε πρέπει να απαιτήσουμε την – εδώ και τώρα – ανατροπή τους, πριν διαλύσουν εντελώς τις ζωές μας.
  • Όταν παρόλα αυτά, οι αρχιερείς του διαπλεκόμενου συστήματος, της κλεπτοκρατίας και της αναξιοκρατίας, επιχειρούν την εμπλοκή της διαλυμένης κοινωνίας ακόμα και σε πολέμους, τότε η οργή και η αγανάκτηση πρέπει να μετουσιωθούν σε ένα ενιαίο κίνημα συμμαχιών και ανατροπής, μεταξύ εργαζόμενων, ανέργων και συνταξιούχων, που θα διεκδικεί πραγματική Δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

 

Οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο βιώσαμε και βιώνουμε τα τραγικά αποτελέσματα της αντικοινωνικής πολιτικής τους. Τώρα, η δικομματική κυβέρνηση ετοιμάζει την τελική της επίθεση απέναντι στους εργαζόμενους, παραδίδοντας γη και ύδωρ στην τρόικα, προκειμένου να γαντζωθούν στην εξουσία. Εμείς, οι ταμιευτηριακοί, που νιώσαμε την «ανάπτυξη» στο πετσί μας, διαδηλώνουμε στη ΔΕΘ, στις 7 Σεπτέμβρη για να τους ανατρέψουμε!

Η ΚΙΝΗΣΗ θα είναι εκεί!

 

Written by antiracistes

5 Σεπτεμβρίου, 2013 στις 8:25 πμ

Σχολιάστε